Pentagons aicina hakerus uzlauzt tā mājaslapas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreiz esi gribējis uzlauzt tēvoci Semu? Ja esi ASV pilsonis un drošības pārbaudēs esi atzīts par derīgu, tev ir tiesības to darīt, trešdien uzrunājot potenciālos interesentus, apliecināja Pentagons.

ASV Aizsardzības ministrija aicina atbilstošu atļauju saņēmušos hakerus federālās valdības pirmās šādas pilotprogrammas ietvaros pārbaudīt Pentagona kiberdrošību.

Programmas «Uzlauz Pentagonu» dalībniekiem, kas spēs atrast Pentagona publisko mājaslapu vājās vietas, tiek solītas naudas balvas un cita veida atzinība.

«Es vienmēr esmu izaicinājis mūsu cilvēkus domāt ārpus šīs piecstūru kastes, kas ir Pentagons, ietvara,» sacīja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

«Atbildīgu hakeru uzaicināšana pārbaudīt mūsu kiberdrošību pavisam noteikti atbilst šim pārbaudījumam. Esmu pārliecināts, ka šī inovatīvā iniciatīva stiprinās mūsu digitālo aizsardzību un galu galā pilnveidos mūsu nacionālo drošību,» piebilda ministrs.

Pilotprogramma izstrādāta, sekojot lielo uzņēmumu paraugam, kas jau rīkojuši līdzīgus konkursus centienos uzlabot tīklu un produktu drošību.

Pentagons par šo iniciatīvu paziņoja laikā, kad Kārters Kalifornijā apmeklēja Silīcija ieleju.

Šī ir jau trešā ministra vizīte pasaules datortehnoloģiju centrā. Viņš vairākkārt uzsvēris, ka Pentagonam ir jābūt inovatīvam un jāsadarbojas ar partneriem datortehnoloģiju jomā.

Kārters arī paziņoja, ka viņš grasās izveidot Aizsardzības inovāciju konsultatīvo padomi, kuru vadīs «Google» mātes uzņēmuma «Alphabet» izpilddirektors Ēriks Šmits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu