Augulis apstiprina: LDz vadīšanai izraudzīts līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Bērziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nominācijas komiteja par atbilstošāko kandidātu «Latvijas dzelzceļa» (LDz) valdes priekšsēdētāja amatam ir izraudzījusies līdzšinējo uzņēmuma valdes locekli Edvīnu Bērziņu, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» apstiprināja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

«Domāju, ka tas varētu būt atbilstoši, un ir novērtējums par ilggadīgo darbu uzņēmumā un nozarē,» sacīja ministrs, piebilstot, ka Bērziņam ir dots uzticības kredīts, lai nodrošinātu turpmāku uzņēmuma attīstību un izdarītu visu, kas jāizdara. «Man kā ministram ir svarīgi, lai būtu rezultāts,» uzsvēra Augulis.

Vaicāts, vai lēmumu par Bērziņa virzīšanu valdes priekšsēdētāja amatam varētu būt ietekmējis tas, ka reiz pats Augulis viņu iecēlis uzņēmuma valdē, ministrs skaidroja, ka kandidātus rūpīgi izvērtēja nominācijas komisija, kurā bija gan arodbiedrību, gan Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji un citi speciālisti. Vērtēti tika visi, uzvēra ministrs.

Jautāts, vai kāda ietekme varētu būt bijusi Ventspils mēram Aivaram Lembergam («Latvijai un Ventspilij»), Augulis izteicās, ka nav sazvērestību piekritējs.

Runājot par veicamajiem darbiem, Augulis norādīja, ka no jaunā LDz vadītāja gaida arī strukturālas reformas uzņēmumā, lai uzlabotu kopējo uzņēmuma darbu. Ministrs teica, ka 8.martā vai 10.martā Bērziņš varētu nākt klajā ar redzējumu un izvērtējumu par līdzšinējo uzņēmuma darbību.

«Ceru, ka jaunajā amatā, strādājot vienotā komandā, izdosies pārvarēt visus tos izaicinājumus, kas uzņēmumam ir,» teica Augulis, minot jaunu tranzīta virzienu attīstīšanu, investīciju piesaisti un citus izaicinājumus.

Augulis ir pārliecināts, ka Bērziņš spēs nodibināt labus kontaktus ar partneriem ārvalstīs. «Domāju, ka uzņēmuma vadītājam labiem kontaktiem jābūt ne tikai Krievijā, bet visās valstīs, ar ko ir iespējas veidot pārvadājumus,» uzsvēra amatpersona, minot gan Ķīnu, gan Kazahstānu, Baltkrieviju, Krieviju un citas valstis.

Kā ziņots, konkurss uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu izsludināts pēc tam, kad no šī amata aizdomās par kukuļņemšanu atstādināts ilggadējais kompānijas vadītājs Uģis Magonis. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Magoni tur aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu.

LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi veica Satiksmes ministrijas (SM) izraudzīts uzņēmumu SIA «Executive Search Baltics». Nominācijas komiteja iesaistījās procesā pēc tam, kad kandidāti bija izvērtēti un palikuši galvenie pretendenti uz amatu. Komiteju vadīja SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, un tajā darbojas arī dzelzceļnieku arodbiedrības pārstāvis Savelijs Semjonovs, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu vērtēšanas procesa izraudzītā «īsā saraksta» kandidātu vidū bija LDz valdes locekļi Aivars Strakšas un Bērziņš, kā arī «LDz Cargo» vadītājs Māris Bremze, kā arī SIA «AV Investments» līdzīpašnieks un valdes loceklis Vladimirs Čamāns, uzņēmuma «OpusCapita» valdes loceklis Aldis Greitāns un kādreizējais Latvijas Pasta vadītājs Māris Kleinbergs, kurš ir loģistikas uzņēmuma SIA «Schenker» valdes loceklis.

Amata kandidātam tika prasīta izpratne par transporta loģistikas nozares darbības principiem, bija teikts konkursa prasībās kandidātiem uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu.

Kandidātiem tika prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā. Pretendentam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā, ietverot arī administratīvās un finanšu jomas, pieredzei un izpratnei par uzņēmuma/organizācijas darbību Latvijas un starptautiskas konkurences apstākļos.

Kandidātam bija jābūt arī pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, pieredzei liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā (restrukturizācijas, optimizācijas un tamlīdzīgos procesos). LDz nākamajam vadītājam tika prasīta pieredze sabiedriskajās lietās un sabiedriskajās attiecībās gan uzņēmuma iekšienē, gan publiskajā un biznesa telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu