Kā Pagani gāza rekordistu (28)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad Ferrari kļuva par Nirburgringas Nordšleifes ātruma rekorda turētāju, neviens no Maranello uzņēmuma pārstāvjiem noteikti nevarēja iedomāties, ka ātri vien jaunais superauto Ferrari 599XX tiks gāzts no troņa un to paveiks cits itāļu uzņēmums.

Ferrari 599XX bija pirmais ielas auto, kas spēja nepilnu 21 kilometru garo Nordšleifes apli veikt mazāk nekā septiņās minūtēs, proti, F1 tehnoloģijām pārbāztās itāļu supermašīnas uzrādītais laiks bijis 6 minūtes un 58,16 sekundes.

Likās jau, ka rekordu tik ātri neviens nepārspēs, tomēr šis pieņēmums izrādījās pilnīgi aplams, jo tikai dažus mēnešus vēlāk Nirburgringā ieradās Pagani Zonda R un apli nobrauca vēl par 11 sekundēm ātrāk - 6 minūtēs un 47 sekundēs.

Sasniegums, bez šaubām, ir ievērības cienīgs, tādēļ zemāk pievienojam video, kurā itāļu superauto ražotāja Pagani saimnieks un arī Zonda R pilots stāsta par sasniegumu.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu