ASV autosacīkšu entuziasts glābs Saab

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autosacīkšu entuziastam Aleksam Masjoli piederošā privātā kapitāla kompānija kļūs par Zviedrijas autobūves milža "Saab" glābēju, ieguldot grūtībās nonākušajā kompānijā 70 miljonus ASV dolāru (aptuveni 35 miljonus latu).

"Saab" īpašniece Nīderlandes "Swedish Automobile" ceturtdien paziņoja, ka piekrīt tam, ka Masjoli piederošā kompānija " North Street Capital" iegulda 10 miljonus ASV dolāru "Saab" akciju kapitālā, kā arī piešķir tai 60 miljonu ASV dolāru aizdevumu, lai finansētu aizsākto reorganizāciju.

Par aizdevuma ķīlu kalpos vairāki "Saab" aktīvi. Darījuma dokumentācija būs pabeigta 24.oktobrī, bet finansējums pieejams divas dienas vēlāk, informē "Swedish Automobile".

Saskaņā ar vienošanos "North Street Capital" līdz 21.oktobrim iegādāsies 2,38 miljonus "Swedish Automobile" akciju par 4,19 ASV dolāriem katru, lai finansētu "Saab" apgrozāmo kapitālu.

Šo ziņu ietekmē "Saab" akcijas cena Stokholmas Fondu biržā ceturtdien cēlās par par 17%.

Iepriekš tika ziņots, ka finansējumu Zviedrijas autobūvētājam plāno piešķirt Ķīnas kompānijas, taču šie darījumi šķiet neskaidri, jo attiecīgu atļauju joprojām nav devusi Ķīnas valdība.

Pagājušajā mēnesī "North Street Capital" jau nopirka "Swedish Automobile N.V." piederošo sporta automašīnu ražotāju "Spyker" par 43,5 miljoniem ASV dolāru (22 miljoniem latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu