Āboltiņa: «Vienotības» «sešiniekam» piedāvāts «legalizēt» savu statusu partijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētajam «Vienotības» «sešiniekam», proti, liberāli domājošo deputātu grupai, piedāvāts «legalizēt» savu statusu partijā, proti, izveidot biedrību un noslēgt sadarbības līgumu, līdzīgi kādus «Vienotība» noslēgusi ar reģionālajām partijām, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja «Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Šādu priekšlikumu partijas valdē izteicis bijušais «Vienotības» līderis, tagadējais eirokomisārs Valdis Dombrovskis.

Tomēr pagaidām piedāvājums neesot sadzirdēts, neesot atsaucības šādam risinājumam, lai to varētu realizēt, sacīja Āboltiņa.

Kā atzina Āboltiņa, viņa nevar apgalvot, ka līdz nākamajām vēlēšanām no partijas «Vienotība» neatdalīsies daļa biedru, proti, tā dēvētais «sešinieks» un viņu domu biedri, un neizveidosies jauna partija.

To, ka daļa «Vienotības» biedru varētu atšķelties un izveidot savu partiju, apliecinot «sešinieka» pārstāvju teiktais valdes sēdē, kurā tika lemts par Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes iespējamo izslēgšanu no partijas. Kā sacīja Āboltiņa, sēdē draudēts, ka pieņemot lēmumu par izslēgšanu, tas tikai paātrinātu jaunas partijas veidošanos. Kā norāda partijas vadītāja, tie varētu būt signāli, ka runas par jaunas partijas veidošanos varētu būt patiesas.

Kā ziņots, Viņķele iepriekš pauda viedokli, ka «Vienotības» valdes sēdē lemtais un sarunas liek izjust spiedienu, lai viņa un Čigāne pēc iespējas ātrāk partiju pamestu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā pēc garām diskusijām partijas «Vienotība» valde nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī 12 Rīgas nodaļas biedri. Āboltiņa iepriekš prognozēja, ka partijas Ētikas komisija nesteigsies ar šī jautājuma izskatīšanu.

Tā dēvētais «Vienotības» «sešinieku» veido Viņķele, Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Veiko Spolītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu