NA rosinās samazināt algas sociālajiem darbiniekiem, kas strādās ar bēgļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nacionālā apvienība (NA) pirmdien koalīcijas partneru sanāksmē rosinās samazināt atlīdzību sociālajam darbiniekam un mentoriem, kurus plānots piesaistīt Latvijā pārvietotajiem patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu, noskaidroja aģentūra BNS.

Politiskais spēks koalīcijas partiju sēdē pieteicis jautājumu «Par izmaksu pārskatīšanu (samazināšanu) sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma nodrošināšanai patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu».

NA valdes loceklis un 12.Saeimas deputāts Jānis Dombrava sociālajā vietnē «Twitter» paudis, ka «nav pieņemami, ka tie sociālie darbinieki, kuri strādās ar bēgļiem, saņems 2x lielāku atlīdzību. Šodien rosināsim novērst šo nevienlīdzību».

Valdības atbalstītais projekts paredz, ka izmaksas sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma sniedzēju piesaistei nepārsniedz 1 400 eiro mēnesī par viena sociālā darbinieka pakalpojumu un 1000 eiro mēnesī par viena sociālā mentora pakalpojumu.

Jau ziņots, ka Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis iepirkumu sociālā darbinieka un piecu mentoru piesaistei pārvietotajiem patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu, liecina sludinājums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Šie darbinieki strādās līdz jūnija beigām, kad plānots izsludināt atklātu konkursu, ko publicēs arī ES oficiālajā vēstnesī, meklējot sociālos darbiniekus un mentorus gan patvēruma, kas Latvijā ieradušies pārvietošanas programmas ietvaros, gan citiem.

Sociālais darbinieks nodrošinās katras personas sociālā gadījuma vadību, kā arī sadarbībā ar sociālo mentoru sastādīs individuālus sociālekonomiskās iekļaušanas plānus un koordinēs atbalsta sniegšanu ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, veselības aprūpes iestādēm un skolām. Pakalpojumu varēs saņemt, kamēr personas vēl ir patvēruma meklētāja statusā, un pēc bēgļa vai alternatīvā statusa iegūšanas ne ilgāk par gadu.

Izsludinātajā iepirkumā pretendentiem, kas var būt gan fiziska, gan juridiska persona, ir jāpiesakās līdz pirmdienai, 22.februārim. Līgumu plānots slēgt līdz 30.jūnijam par 17 600 eiro.

Sociālā darbinieka pakalpojuma sniegšanai darba telpas tiks nodrošinātas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā «Mucenieki». Sociālajam darbiniekam vienlaicīgi plānots piesaistīt ne vairāk kā 120 patvēruma meklētājus, bēgļus vai personas ar alternatīvo statusu, bet mentoram 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu