Vēlētāju aktivitāte var sasniegt 60% (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vēlētāju aktivitāte 12.Saeimas vēlēšanās varētu sasniegt 60%, tā interneta portālam TVNET sacīja sociologs un «Latvijas Faktu» direktors Aigars Freimanis.

Viņš prognozēja, ka vēlētāji šoreiz nebūs tik aktīvi kā 90. gados, kad balsot aizgāja pat 70%, taču dalība noteikti būs lielāka nekā Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kad daudz cilvēku vienkārši neatrada motivāciju tajās piedalīties.

Aigars Freimanis norādīja, ka šodien gan sociālajos tīklos, gan medijos izskan dažādi aicinājumi iet balsot un tas varētu palielināt kopējo vēlētāju skaitu. Turklāt daudzi reaģē uz ārējiem kairinājumiem, to skaitā mediju un līdzcilvēku aicinājumiem balsot.

Izvēle doties uz vēlēšanu iecirkņiem ir saistīta ar diviem faktoriem – iespējas izpildīt savu pienākumu un nobalsot, kā arī bažas no tā, ka vēlēšanu rezultātus noteiks citi, proti, tie, kas aizgāja balsot.

Atgādinām, ka līdz pulksten 12.00 vēlēšanās ir piedalījušies 23,04% balsstiesīgo vai kopumā 358,3 tūkstoši vēlētāju

Tai skaitā 30,4 tūkstoši jeb 1,95% vēlētāju balsi jau iepriekš bija nodevuši glabāšanā, savukārt sestdien pirmo piecu stundu laikā nobalsojuši 327,9 tūkstoši jeb 21,09% balsstiesīgo vēlētāju.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu