LPCS: piena pārstrādes cerības ātri un veiksmīgi iekļūt Ķīnā jau sen ir guldītas smiltājā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas piena pārstrādes sektora cerības ātri un veiksmīgi iekļūt Ķīnas tirgū jau sen ir guldītas smiltājā, atzina Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

«Ķīnā tikt ar produktiem, kā izrādās, arī tādiem Latvijas tirgum relatīvi lieliem tirgus dalībniekiem kā «Food Union» īpaši nav izdevies, lai gan viņi tur ir ieguldījuši jau ļoti daudz naudas un nav zināms, kad to atgūs. Viņi veido kopuzņēmumu, varbūt tas ir pareizais variants un Latvijai vienīgais ceļš. Šobrīd saku varbūt, jo nekad nevar zināt, kā beigās iznāk. Bet cerības uz ātru Ķīnas tirgu un veiksmi jau sen ir [guldītas] smiltājā,» sacīja Šolks.

Viņš piebilda, ka Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi šobrīd aktīvi meklē jaunus eksporta tirgus, jo vietējais tirgus ir mazs un neatrisina problēmas piensaimniecībā. «Vācijā, piemēram, ir pirktspējīgs vietējais tirgus un vēl miljons cilvēku [bēgļi], kuriem arī vajag ēst, negaidīti ir pienākuši klāt. Bet mums cilvēku paliek mazāk, pirktspēja nepieaug un vietējais tirgus mums neko nepalīdz. Mēs esam atkarīgi tikai no situācijas pasaulē, jo veiksmes stāsti eksportā notiek lēni,» sacīja LPCS valdes priekšsēdētājs.

LPCS apvieno 13 piena pārstrādes uzņēmumus un piecus sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu