Google meklētājā lūkots pēc hibrīdkara, sievietes mīlestības un panākumu gūšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pērn «Google» meklētājā populārākais Latvijas iedzīvotāju vaicājums, kas sākas ar vārdiem «Kas ir...?», bija «Kas ir hibrīdkarš?», meklējot «Kāpēc...?», visvairāk tika jautāts «Kāpēc sieviete mīl vīrieti?», bet, sākot jautājumu ar «Kā...?», Latvijas iedzīvotājus visvairāk interesējis - «Kā gūt panākumus Latvijā?», liecina «Google» gadskārtējais meklēšanas gada pārskats «Year in Search».

Pagājušā gada populārākie meklējumi tīmekļa vietnē «Google» sniedz ieskatu par Latvijas iedzīvotājus uztraucošām lietām - liela daļa jautājumu ir saistīta ar latviešu valodas gramatiku un saspīlētajiem ģeopolitiskajiem notikumiem, kā rezultātā parādās vaicājumi «Kas ir hibrīdkarš?», «Kas ir kalifāts?», «Kas ir ISIS?» un tamlīdzīgi.

Starp «Kāpēc?» jautājumiem ierindojas vaicājumi par veselību, vēsturi un kultūras atšķirībām. Starp «Kā?» jautājumiem ierindojas vaicājumi par finansiālo labklājību un izaugsmi Latvijā.

Desmit populārākie vaicājumi, kas pērn sākās ar «Kas ir...?», bija - Kas ir hibrīdkarš? Kas ir ksenofobija? Kas ir migrācijas saldo? Kas ir bēgļi? Kas ir jaunlatvieši? Kas ir prezidents? Kas ir modē 2015? Kas ir stress? Kas ir darba inspekcija? Kas ir Dievs?

Desmit populārākie vaicājumi, kas sākās ar vārdu «Kāpēc...?», pērn Latvijā bija - Kāpēc sieviete mīl vīrieti? Kāpēc aizkavējušās mēnešreizes? Kāpēc mazi bērni cieš sāpes, viņi taču nav grēkojuši? Kāpēc cilvēki tic Dievam? Kāpēc vīrietis dzer? Kāpēc ir tā, ka laime tā sāp? Kāpēc viņš nezvana? Kāpēc jaunlatvieši lielu uzmanību pievērsa latviešu valodai? Kāpēc musulmaņi neēd cūkgaļu? Kāpēc cilvēki pamet Latviju?

Desmit populārākie vaicājumi, kas sākas ar «Kā...?», bija -Kā gūt panākumus Latvijā? Kā dibināt mikrouzņēmumu? Kā piedot krāpšanu? Kā plānot ģimenes budžetu? Kā atbrīvoties no depresijas? Kā nodibināt biedrību? Kā atbrīvoties no alus vēdera? Kā izdzēst «draugiem.lv» profilu? Kā atgriezt nodokļus Latvijā? Kā pacelt pašapziņu?

«Google Year in Search 2015» apvieno cilvēkus, tēmas un vietas, kas piesaistīja uzmanību šajā gadā, izpētot vairāk nekā triljonu meklēšanas vaicājumu, ko «Google» saņem katru gadu.

Kā ziņots, «Google» pērn meklētākie vārdi Latvijā bija algas kalkulators, Rīgas svētki un Raimonds Vējonis, liecina «Google» meklēšanas gada pārskata «Year in Search» apkopotie rezultāti.

Populārāko pagājušā gada kultūras notikumu vidū bija arī Dziesmu svētki un 18.novembris, bet Latvijā atpazīstamu cilvēku vidū bija dziedātājs Intars Busulis, ekstrasense Džūlija Vanga, fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs un basketbolists Kristaps Porziņģis.

Populārāko «Google» meklējumu vidū Latvijā pērn bija arī tādi vārdu savienojumi kā «Straujuma nezina», «alimentu nemaksātāji», «vasaras laiks 2015», «Eirovīzijas dziesmas 2015», «Mēness aptumsums», «Trakās dienas 2015», «alimentu nemaksātāju saraksts» un «SS auto».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu