Bijusī ASV viceprezidenta kandidāte Peilina kolorītā uzrunā atbalsta Trampu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī ASV viceprezidenta amata kandidāte no Republikāņu partijas Sāra Peilina otrdien izteikusi atbalstu nekustamo īpašumu magnātam Donaldam Trampam, kurš joprojām saglabā līderpozīcijas starp republikāņu pretendentiem uz startu rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Peilina pēc neveiksmīgās kandidēšanas uz viceprezidenta amatu 2008.gadā parādīja sevi kā konservatīvu politiķi, atbalstot vairākus galēji labējus kandidātus, kas pēc tam tika ievēlēti ASV Kongresā.

Peilina atbalstu Trampam izteikusi 13 dienas pirms pirmajām republikāņu priekšvēlēšanām Aiovas štatā, un tas var vēl vairāk nostiprināt ekstravagantā magnāta līderpozīcijas.

«Vairs nekādas bailīgas piesardzības!» paziņoja Peilina, stāvot blakus Trampam viņa kampaņas mītiņā Aiovas štata Eimsas pilsētā.

«Prezidentam jāsaglabā mūsu drošība ekonomiskā un militārā ziņā,» uzsvēra bijusī Aļaskas gubernatore, kas kļuva plašāk pazīstama 2008.gada septembrī, kad republikāņu kandidāts ASV uz prezidenta amatu senators Džons Makeins viņu izvēlējās par viceprezidenta amata kandidāti.

Peilina norādīja, ka Tramps ir «meistars» darījumu slēgšanā. «Viņš zina, kā vadīt uzbrukumu. Tāpēc, karavīri, uzgaidiet tepat, jo palīdzība dodas šurp,» teica Peilina.

Lietojot retoriku, kas bija palīdzējusi viņai iegūt atbalstītājus savā kampaņā, Peilina izpelnījās ovācijas un Trampa smaidus, kritizējot prezidentu Baraku Obamu kā «mazdūšīgu kapitulantu virspavēlnieka amatā», kas vada armiju no aizmugures, sevišķi cīņā pret džihādistu grupējuma «Islāma valsts» ekstrēmistiem.

«Vai jūs esat gatavi virspavēlniekam, kurš ļaus mūsu karavīriem darīt viņu darbu un sadot pa pakaļu ISIS («Islāma valstij»)?» jautāja Peilina.

Viņa vairākkārt kritizēja republikāņus par mēģinājumiem graut Trampa kampaņu un brīdināja, ka viņi «valkā šo politkorektumu savā ziņā līdzīgi kā spridzinātāja pašnāvnieka vesti».

Tramps paziņoja, ka ir pagodināts, saņemot Peilinas atbalstu.

«Viņa ir draugs un cilvēks ar vislabākajām īpašībām, kuru es ļoti cienu. Es lepojos ar viņas atbalstu,» teica Tramps.

Peilina, paziņojot par atbalstu Trampam, ir novērsusies no senatora Teda Krusa, kurš ir otrs populārākais starp republikāņu pretendentiem, bet Aiovā abu vadošo kandidātu izredzes šobrīd ir līdzīgas.

Peilina atbalstīja Krusu, kad viņš kandidēja Senāta vēlēšanās, un Kruss otrdien atzina, ka bez viņas atbalsta nebūtu kļuvis par senatoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu