Arī Otrajos Ziemassvētkos rīdzinieki aicināti apmeklēt dažādus svētku koncertus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Arī Otrajos Ziemassvētkos rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti dažādos Ziemassvētku koncertos, informēja Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras departamenta pārstāve Indra Vilde.

Rīgas Ziemassvētku koncertā Ķīpsalas hallē šodien klausītājus priecēs pianists Vestards Šimkus, solisti Elīna Šimkus, Kalvis Kalniņš, dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, kā arī Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas koris un jauktais koris «Aura», diriģents Kaspars Ādamsons, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks un Vidzemes kamerorķestris. Koncertā skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa iedvesmojošās kantātes «Carmina burana», uzmirdzēs klaviermūzikas pērles, populāras kino melodijas, slaveni mūzikli un Džordža Gēršvina kompozīcijas. No apcerīga klusuma ar mīlestības spēku līdz mūžīgajai gaismai vedīs Riharda Dubras opuss «Silence, Love and Light», bet ar vieglu ironiju uz trako Ziemassvētku iepirkšanos palūkojies jaunais komponists Jēkabs Jančevskis savā darbā «Trakās dienas». Gaišu svētku noskaņu koncertā uzburs Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas, kā arī neiztrūkstošās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Šodien un rīt Lielajā ģildē klausītājus gaidīs orķestra «Rīga» bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, solisti Aminata Savadogo, Daumants Kalniņš, Ingus Pētersons, Mārtiņš Ruskis un Armands Siliņš koncertā «Tribute to Frank Sinatra».

Šodien Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā klausītāji gaidīti koncertā «Magnificat», kurā piedalīsies vairāki kori un solisti Annija Ādamsone, Maksims Ļaščenko, Lāsma Sondore, Vilhelms Georgs Vācietis un Anete Viļuma. Sacukārt rīt Rīgas Svētā Jāņa baznīcā skanēs Johana Sebastiana Baha «Ziemassvētku oratorija». To atskaņos Vidzemes kamerorķestris, diriģents Andris Veismanis, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», solisti Evija Mārtinsone, Laura Grecka, Mārtiņš Zvīgulis un Kalvis Kalniņš.

Svētku pasākumi notiks arī kultūras centros - koncerts «Viss sākas ar mīlestību» būs dzirdams kultūras centrā «Imanta», bet kultūras centrā «Iļģuciems» gaidīti bērni uz izrādi «Sunītis un kaķīte svin Ziemassvētkus».

Līdztekus koncertiem iedzīvotāji aicināti apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus un vides objektu festivālu «Ziemassvētku egļu ceļš», kurā šogad apskatāmas 43 mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidotas egles. Vides objekti visā to krāšņumā redzami laikā, kad iedegts pilsētas apgaismojums.

Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē «www.kultura.riga.lv», bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un kultūras centros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu