Eksperts: Gada notikums telekomunikācijās - «Tele2» un «Bite» 4G tīkla palaišana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

2015.gada būtiskākais notikums Latvijas telekomunikāciju tirgū ir tas, ka mobilie operatori «Tele2» un «Bite» sāka 4G jeb LTE tīkla izmantošanu komerciālos nolūkos, sacīja telekomunikāciju operatora «Triatel» valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

Kā sacīja Topors, atskatoties uz 2015.gadu, Latvijas telekomunikācijās izceļami divi pozitīvi un viens negatīvs notikums. «Kā viennozīmīgi 2015.gada būtiskākie pozitīvie notikumi jāmin fakts, ka telekomunikāciju kompānijas «Tele2» un «Bite» ir uzsākušas LTE tīklu izmantošanu komerciālos nolūkos,» pauda Topors. «Patērētājiem tas nozīmē ātrāku, jaudīgāku tīklu un līdz ar to arī augstāku pakalpojumu kvalitāti.»

«Savukārt trešais būtiskākais aizvadītā gada notikums ir ar mīnuss zīmi - tas ir daudz apspriestais, bet tā arī nepieņemtais lēmums par valsts kapitāla kompāniju «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» iespējamo apvienošanos. Šo lēmumu gaida nozares dalībnieki gan Latvijā, gan ārpusē, jo tas būtiski ietekmēs turpmāko nozares attīstību,» norādīja Topors.

Runājot par svarīgāko Latvijas tirgū 2016.gadā, Topors izcēla gaidāmo LMT un «Lattelecom» apvienošanās jautājuma turpinājumu, mobilā tīkla LTE paplašināšanu radio tīklos lauku rajonos, kā arī patērētājiem reālā komercrežīmā pieejamu mobilo tīklu 4G+ jeb «LTE-Advanced», kas ļautu bezvadu sakaru kvalitātei pietuvoties optiskā kabeļa kvalitātei.

Bezvadu interneta pakalpojumu sniedzēja «Triatel» zīmols pieder AS «Telekom Baltija», kas pērn apgrozījusi 4,06 miljonus eiro, bet strādājusi ar 540 207 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu