«Vienotība» līdz 28.decembrim nepubliskošot iekšējā balsojuma rezultātus par Āboltiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotība» līdz 28.decembrim neplāno publiski atklāt valdes un Saeimas frakcijas biedru iekšējā elektroniskā balsojuma rezultātus par partijas līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu kā partijas Ministru prezidenta amata kandidātu, izriet no «Vienotības» politiķu sacītā aģentūrai LETA.

Balsojums līdz 28.decembrim notiks ar īsziņām, un pēc tā noslēguma par rezultātiem paredzēts informēt «Vienotības» valdi.

Kā ziņots, «Vienotība» līdz 28.decembrim plāno veikt frakcijas un valdes balsojumu par vienīgo šī politiskā spēka izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidātu - partijas līderi Āboltiņu. Līdz šim datumam arī Zaļo un zemnieku savienība plāno nosaukt savu premjera amata kandidātu.

Iepriekš izskanējis, ka Āboltiņas kandidatūra partijas balsojumā varētu gūt vairākuma atbalstu.

Pret Āboltiņas kandidatūru iestājas nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, savukārt uz nacionālās apvienības dalību arī nākamajā valdībā uzstāj seši «Vienotības» frakcijas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Ints Dālderis un Veiko Spolītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu