Tiem, kas pret Āboltiņu, izslēgšana no partijas nedraudēšot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotība» neplāno izslēgt no partijas tos valdes vai Saeimas frakcijas biedrus, kuri iekšējā balsojumā balsos pret Solvitas Āboltiņas virzīšanu kā politiskā spēka Ministru prezidenta kandidātu, aģentūrai LETA sacīja «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis.

Politiķis gan domā, ka loģiski būtu, ja šajā partijas balsojumā visi atbalstītu Āboltiņu. Viņaprāt, citādi varētu būt tad, ja uz premjera posteni balotētos vairāki kandidāti, taču šoreiz «Vienotības» iekšienē tikai Āboltiņa ir nosaukta kā vienīgā iespējamā partijas kandidāte uz valdības vadītāja posteni.

Savukārt, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis izšķirtos par Āboltiņas nominēšanu premjerministra amatam, tad balsojums pret savu valdību Saeimā nozīmētu, ka šādi balsojušajiem deputātiem pašiem jāiet prom uz citu partiju, pauda Šadurskis. Viņš daļēji atkārtoja iepriekš sacīto, ka šāds balsojums parlamenta sēdē būtu vērtējams kā «medicīnisks gadījums» vai arī šiem cilvēkiem būtu jāiet prom uz citu partiju.

Kā ziņots, «Vienotībā» paredzēto balsojumu par Āboltiņu plānots sākt šodien, pastāstīja Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks. Balsojums par partijas premjerministra kandidātu notiks elektroniski, aģentūrai LETA pavēstīja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota. Šadurskis, kurš pats nepiedalās balsojuma organizēšanā, prognozēja, ka tas tiks veikts ar īsziņām. Timrota norādīja, ka balsojuma rezultāti būs apkopoti līdz 28.decembrim.

Kā ziņots, «Vienotība» līdz 28.decembrim plāno veikt frakcijas un valdes balsojumu par vienīgo šā politiskā spēka izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidātu - partijas līderi Āboltiņu. Līdz šim datumam arī Zaļo un zemnieku savienība plāno nosaukt savu premjera amata kandidātu.

Pret Āboltiņas kandidatūru iestājas nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, savukārt uz nacionālās apvienības dalību arī nākamajā valdībā uzstāj seši «Vienotības» frakcijas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Ints Dālderis un Veiko Spolītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu