Šadurskis pieļauj, ka visa «Vienotības» frakcija atbalstīs Āboltiņu kā premjera kandidāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis domā, ka visi šī politiskā spēka frakcijas deputāti varētu atbalstīt Solvitu Āboltiņu kā premjera amata kandidāti.

Politiķis uzsvēra - valdes un frakcijas kopsēdē neviens cits kandidāts netika piedāvāts, līdz ar to neatbalstīt savu kandidātu nozīmētu nodot varu vai premjera amatu, vai cīņu par to citai partijai.

«Domāju, ka visi «Vienotības» frakcijas deputāti varētu balsot par,» žurnālistiem sacīja Šadruskis.

Viņš norādīja - ja kādam ir cits viedoklis par konkrēto kandidātu, bija iespēja piedāvāt citu kandidatūru, tomēr tas netika izdarīts.

Kā ziņots, «Vienotība» līdz 28.decembrim plāno veikt frakcijas un valdes balsojumu par vienīgo šī politiskā spēka izvirzīto kandidātu - partijas līderi Solvitu Āboltiņu. Līdz šim datumam arī Zaļo un zemnieku savienība plāno nosaukt savu premjera amata kandidātu.

Pret Āboltiņas kandidatūru iestājas nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK. Par nacionālās apvienības dalību arī nākamajā valdībā iestājās arī seši «Vienotības» frakcijas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Ints Dālderis un Veiko Spolītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu