Kā sodīja saimnieku, kurš dzīvu cūku piesēja pie traktora un vilka uz kaušanas vietu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidzemgales pārvalde pieņēmusi lēmumu Bauskas novada Vecsaules lietā. Saimniekam, kurš Bauskas novada Vecsaulē uz kautuvi vedis cūku, neievērojot dzīvnieku labturības prasības, piespriests naudas sods 25 eiro apjomā.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere TVNET informēja, ka saimniekam piespriestais administratīvais sods nav liels – 25 eiro.

Dienests, pieņemot lēmumu, ņēmis vērā gan saimnieka paskaidrojumu, gan to, ka viņš vainu ir atzinis un savu rīcību nožēlo.

TVNET jau ziņoja par lasītājas Inas rakstīto, ka 7.oktobrī redzējusi, kā Bauskas novadā Vecsaulē sadistiski un nenormāli izturas pret mājlopu.

«Dzīva cūku mamma piesieta aiz kājas pie traktora un vilkta pa ceļu apmēram 50 metrus līdz pat kaušanas vietai. Cūka ir dzīva, jo ir dzirdams, kā tā kauc no lielām sāpēm. Mūsu 21. gadsimtā ir modernākas metodes, kā to darīt, bet tā pret dzīvu būtni izturēties ir cietsirdīgi. Neko tādu nedrīkst pieļaut!

Izbrīna arī tas, kāpēc apkārtesošajiem iedzīvotājiem tas būtu jāredz, tai skaitā arī bērniem,

kas dodas uz skolu, jo tas viss ir redzams no lielā ceļa, kas ved garām skolai. Ko jūs domājat, vai ir normāli radīt tādas ciešanas dzīvai būtnei?»

Pēc lasītājas sniegtās informācijas situācijas izpētē iesaistījās arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu