Īrnieki sašutuši par jaunā īpašnieka un tiesu izpildītāja rīcību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja esat dzīvokļa īrnieks namā, kam mainījies īpašnieks, uztraukties it kā nevajadzētu. Pirms īpašnieka maiņas tiesu izpildītājam vajadzētu apskatīt dzīvokļus, iepazīties ar īrniekiem un īres līgumiem, lai tālāk šo informāciju nodotu jaunajam namīpašniekam. Viņam ar īrniekiem vai nu jāpārslēdz īres līgumi, vai jāvienojas par to pārtraukšanu. Praksē tiesu izpildītāju un jauno namīpašnieku rīcība gan ir citāda un bieži robežojas ar patvarību. Par vienu šādu gadījumu policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Līdzīgi kā kādas sievietes īrētajam dzīvoklim, arī turpat citā aizvadītajā ceturtdienā, īrniekiem klāt neesot, durvis uzlauztas un atslēgas nomainītas vēl virknei dzīvokļu.

Tiesu izpildītājs paziņojis, ka ievedis jauno īpašnieku valdījumā un visiem īrniekiem dzīvokļi ir jāatbrīvo ar visām mantām.

Šādi, neraugoties uz spēkā esošajiem īres līgumiem, tiesu izpildītāja Andra Sladza vadībā no iepriekšējā īpašnieka Ingara Krieviņa izsolē nopirkto īpašumu pārņēma jaunie saimnieki - Krievijas pilsoņiem Andrejam un Jekaterinai Kamjanoviem piederošais uzņēmums «Baltijas investori». Nama iemītnieki, kuri bijuši mājās un varēja parādīt īres līgumus, pagaidām vēl izlikti netika, taču tiem, kuri mājās nebija, tagad jānakšņo citviet. Pensionāre Larisa, kurai ar iepriekšējo namīpašnieku bijis beztermiņa īres līgums, tagad tikusi pie negaidītiem kaimiņiem.

Sastapt abus jaunos namīpašniekus uzņēmuma reģistrētajā adresē raidījumam neizdevās. Zināmākais šī uzņēmuma pārstāvis Latvijā ir Olaines novada domes deputāts Māris Vanags. Viņš ir pārliecināts, ka namīpašuma pārņemšana notikusi likumīgi. Turklāt cilvēku iemitināšana jau izīrētos dzīvokļos ir normāla prakse.

Ja kādam no nu jau bijušajiem iemītniekiem, šķiet, ka viņš izlikts pretlikumīgi, Vanags iesaka vērsties tiesā.

Kādēļ no nama izlikti iedzīvotāji ar spēkā esošiem īres līgumiem, raidījums vēlējās prasīt arī tiesu izpildītājam Andrim Sladzam.

Zvērināta tiesu izpildītāja Andra Sladza prakses vieta ir Burtnieku ielā 37, namā, kur atrodas arī VP Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirknis. Lai arī pa dienu sazvanoties Sladza kungs sacīja, ka nekādus komentārus sniegt nevēlas, mēs tomēr esam nolēmuši viņa viedokli uzklausīt klātienē.

Rīgas domes Īres valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Rita Bernarska notikušo sauc par patvarību.

Bernarska: Ieviešot valdījumā, viņam bija jāiepazīstas ar īres līgumiem, jākonstatē fakts, kas dzīvo dzīvoklī. Es saprotu, ka tiesu izpildītājs ir saņēmis rīkojumu no namīpašnieka iztīrīt māju un nodot pilnīgi tukšus dzīvokļus. Šādu tiesību nav.

Par notikušo Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par iespējamo patvarību. Tāpat paskaidrojumus no izpildītāja Andra Sladza pieprasījusi arī Tieslietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu