Aptauja: Lepēnas vēlēšanās zaudēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz bezprecedenta panākumiem Francijas reģionālo vēlēšanu pirmajā kārtā, Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna un viņas māsasmeita Mariona Marešāla-Lepēna savos vēlēšanu apgabalos svētdien otrajā kārtā zaudēs, liecina laikraksta «Le Figaro» un pētījuma centra «TNS Sofres» aptaujas dati.

Aptaujas gaitā intervēti 800 respondentu Noras-Padekalē-Pikardijas un Provansas-Alpu-Azūra krasta reģionos, kur Lepēnas uzvarēja vēlēšanu pirmajā kārtā.

Kā liecina aptaujas dati, šos panākumus svētdien otrajā kārtā viņām neizdosies atkārtot.

Marinu Lepēnu un viņas māsasmeitu sakaus eksprezidenta Nikolā Sarkozī Republikāņu partijas kandidāti Kristiāns Estrozī un Ksavjē Bertrāns.

Bijušais veselības un darba ministrs Bertrāns Noras-Padekalē-Pikardijas reģionā sakaus Marinu Lepēnu, saņemot 53% balsu, prognozē aptaujas veicēji.

Nicas mēram Estrozī Provansas-Alpu-Azūra krasta reģionā tiek prognozēta uzvara ar 56% balsu.

Sociālistu kandidāti, kas pirmajā kārtā šajos reģionos ierindojās trešajā vietā, savas kandidatūras atsaukuši.

Kā liecina aptaujas rezultāti, 77% to, kas pirmajā kārtā balsoja par sociālistiem, otrajā kārtā grasās balsot par republikāņiem, 14% nebalsos, bet 9% balsos par Nacionālo fronti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu