Skolotāja no Latvijas iekļuvusi 50 pasaules labāko skolotāju sarakstā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu Jaunās sākumskolas skolotāja Dana Narvaiša iekļuvusi 2016.gada Pasaules pedagogu balvas 50 finālistu sarakstā. Skolotāja portālam TVNET pastāstīja, ka ir priecīga par iekļūšanu šai sarakstā, jo šo atzinību uzskata par tādu kā «Nobela prēmiju pedagoģijā».

Narvaiša TVNET pastāstīja, ka 50 labākie izglītības darbinieki šogad tika atlasīti no 8000 nominantiem, kas tika pieteikti no 148 valstīm. Balva tiek piešķirta otro gadu pēc kārtas. Pērn uz šo balvu pretendēja par 3000 pedagogiem mazāk. Finālistu sarakstā ir pedagogi no 29 pasaules valstīm.

Skolotāja stāstīja, ka februārī būs zināmi desmit labākie pedagogi, bet balvas ieguvējs tiks nosaukts nākamā gada martā Pasaules Izglītības un prasmju forumā.

Šo balvu piešķir pedagogiem, kas cenšas mainīt metodiku, dalās ar pieredzi, iesaista sabiedrību un veic citus uzlabojumus izglītībā, kā arī rosina sabiedrības diskusiju par izglītību.

Lai pieteiktos balvai, bija jāaizpilda apjomīga anketa, kurā jāpierāda savs veikums. Labāko pedagogu atlasei ir ļoti stingri kritēriji un speciāla vērtētāju komanda.

Pasaulē ir ļoti daudz labu pedagogu, tāpēc konkurence uz šo balvu ir liela.

Narvaiša vaļsirdīgi atzinās, ka vēl nezina, vai šī nominācija kaut ko mainīs viņas dzīvē. Viņa arī neesot gaidījusi, ka iekļūs Top 50, jo pasaulē ir tik daudz spējīgu un pieredzējušu pedagogu. Pieteikšanās nominācijai vairāk bija kā mēģinājums.

Šai konkursā viņa pieteicās pēc ilgākām pārdomām, vairākkārt pārlasot kritērijus.

Skolotājai ir liels izaicinājums savienot profesionālu pedagoģisko darbu ar aktīvu sabiedrības informēšanu.

Viņu iedrošināja vasarā saņemtā TOYP balva.

Narvaiša priecājas, ka arī Latvijas vārds parādījies šai sarakstā. Viņa cer, ka tas rosinās vēl vairāk runāt par izglītības kvalitāti. Turklāt vajadzīga ne tikai runāšana, bet arī atbilstoša rīcība.

Skolotāja uzskata, ka izglītībai Latvijā jāpāriet jaunā līmenī.

2016 Global Teacher Prize

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu