LLU jau šonedēļ aicina uz Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Decembris ir Ziemassvētku sajūtu, brīnumu un gaismas gaidīšanas laiks, kurā par spīti tumšajiem rītiem un vakariem Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) čaklie rūķīši centīsies radīt gaišumu un svētku sajūtu, piedāvājot ikvienam apmeklēt dažādus pasākumus Jelgavas pilī. Piedalies un izjūti gaidīšanas prieku kopā ar mums!

Piparkūku izstrādājumu izstāde «Dāvana Jelgavai 750 gadu jubilejā»

Pirmās Ziemassvētku sajūtas un smaržas Jelgavas pilī ienāca jau novembra beigās, kad azartiskākie LLU studenti un darbinieki piedalījās piparkūku izstrādājumu konkursā «Dāvana Jelgavai 750 gadu jubilejā» un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes virtuvē izveidoja mākslas darbus no piparkūku mīklas.

Līdz 21.decembrim 16 konkursa darbi, kuros attēlotas dažādas Jelgavas pilsētas ainavas, aplūkojami Jelgavas pils muzeja izstādē. Turklāt līdz 16. decembrim ikviens izstādes apmeklētājs var nobalsot par savu simpātiju. Ieeja izstādē bez maksas, un muzejs atvērts apmeklētājiem katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Ziemassvētku tirdziņš

Līdz ar egļu zaļuma un svecīšu gaišuma ienākšanu Jelgavas pilī 9. decembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 norisināsies LLU studentu un darbinieku Ziemassvētku tirdziņš. Vītņu kāpņu foajē savus ražojumus piedāvās aktīvie un radošie rokdarbnieki, amatnieki, saimnieces un saimnieki, kas brīvajā laikā veido mazus brīnumus un ielikuši savu sirds siltumu pašu rokām darinātos rotājumos, adījumos, koka izstrādājumos, saldumos, apsveikuma kartītēs un citos priekšmetos un produktos.

Jelgavas pils Ziemassvētku balle

Savukārt jau 12.decembrī plkst.20.00 Jelgavas pils 30. reizi vērs durvis grandiozajai Ziemassvētku ballei, kurā ik gadu satiekas ne tikai LLU kolektīvs, bet arī viesi no visas Latvijas. Mūzikas un deju burvībā ļaus iejusties grupa «Bellacord», Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, grupa «Le petit Paris», muzikālā apvienība «A pie mums Jelgavā», kontrtenors Sergejs Jēgers, vijolniece Inta Broka un citi. LLU darbiniekiem un studējošajiem par ieejas karšu iegādi ieteicams interesēties savās struktūrvienībās, bet viesi ieejas kartes var iegādāties Jelgavas pils muzejā (darba dienās no plkst.10.00 līdz 16.30) vai Biļešu paradīzes kasēs (www.bilesuparadize.lv). Detalizēta informācija par balli un tās norisi atrodama www.pilsballe.lv.

Radošās darbnīcas

Visa decembra garumā skolu un darba kolektīviem ir iespēja piedalīties universitātes radošajās darbnīcās un pagatavot Ziemassvētku dāvanas saviem mīļajiem pašu rokām. Ikviens aicināts izmēģināt spēkus piparkūku apgleznošanā, sveču liešanā vai vēstuļu rakstīšanā Ziemassvētku vecītim. Iepriekšēja pieteikšanās darbnīcām obligāta, rakstot e-pastu informacija@llu.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu