Bergmanis: Latvijā cilvēki var justies droši; terorisma draudu nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Cilvēki Latvijā var justies droši, jo patlaban nav nekāda apdraudējuma indikācijas, šodien pie Francijas vēstniecības žurnālistiem sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Bergmanis pusdienlaikā pie Francijas vēstniecības nolika ziedus un tikās ar Francijas vēstnieku Latvijā Stefanu Viskonti. Pēc tikšanās ar vēstnieku Bergmanis žurnālistiem atzina, ka notikušais terorakts Parīzē ietekmē ikvienu cilvēku uz pasaules.

«Mums ir jāparāda, ka esam vienoti un spējam tam visam pretoties. Tikai vienotībā un kopīgā cīņā varam parādīt, ka nebaidāmies,» uzsvēra ministrs.

Vaicāts, kā bija iespējams apiet drošības pasākumus, kas tika ieviesti pēc iepriekš notikušā slaktiņa žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā Parīzē, Bergmanis atzina, ka jau pēc šī slaktiņa drošības iestādes pētīja un analizēja notikušo, taču pēc drošības paaugstināšanas, tomēr tika «atrastas iespējas drošības sistēmu apiet».

«Par to ir jādomā ne tikai Francijā, bet visā pasaulē. Drošības dienesti strādā, tāpēc arī šodien Latvijā apspriedīsim, kā varēsim iesaistīties papildu drošības pasākumu īstenošanā,» teica aizsardzības ministrs.

Bergmanis arī informēja, ka ar Francijas vēstnieku vienojušies, kā valstis turpmāk koordinēs savus drošības dienestus. «Sadarbība ir aktīva un ceram iegūt vairāk informācijas par notikušo, kur bija kļūdas, jo uzreiz pēc terorakta nevar izdarīt secinājumus. Ir jāveic analīze,» uzsvēra Bergmanis.

Tāpat aizsardzības ministrs pauda pārliecību, ka drošība Latvijā tiek garantēta un tiek darīts viss, lai to nostiprinātu. «Mūsu bruņotie spēki ir instruēti. Nacionālo bruņoto spēku komandieris ir paziņojis, ka ir pieņemti visi vajadzīgie drošības mēri. Ir izdarīts viss, kas mums ir jāizdara. Cilvēki var justies droši Latvijā, jo nav nekāda apdraudējuma indikācijas,» uzsvēra Bergmanis.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 127 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu