EK noliedz, ka ir lēmums «Estonian Air» lietā; «airBaltic» gatavs izplesties Igaunijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Eiropas Komisija (EK) noliegusi, ka jau ir pieņemts lēmums par Igaunijas valsts finanšu palīdzību nacionālajai aviokompānijai «Estonian Air».

«Mūsu izmeklēšana «Estonian Air» jautājumā turpinās, un tās iznākumu šajā posmā nevar prognozēt. Vēl nav pieņemts nekāds lēmums,» aģentūrai BNS teica EK konkurences biroja preses sekretārs Rikardu Kardosu.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Igaunijas laikraksti «Eesti Paevaleht» un «Postimees» vēstīja, ka EK lēmums «Estonian Air» lietā ir negatīvs, un ka tas tiks paziņots piektdien vai sestdien. Ja EK atzītu valsts palīdzību «Estonian Air» par nelikumīgu, aviokompānijai tā valstij būtu jāatmaksā, un šādā gadījumā «Estonian Air» bankrotētu.

Savukārt Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS norādīja, ka aviokompānijai ir jauns biznesa plāns «Horizon 2021», kas paredz izplešanos Baltijas valstīs un 11 tiešos reisus no Igaunijas.

Vanags apliecināja, ka, ņemot vērā jauno investoru «airBaltic», uzņēmums gatavs biznesa plānu īstenot ar jaunu sparu.

«Estonian Air» kopš 2009.gada vairākkārt ir saņēmusi valsts atbalstu, tostarp trīs kapitāla injekcijas kopumā 57 miljonu eiro apmērā.

EK 2013.gadā sāka padziļinātu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai aizdevumi 37 miljonu eiro apmērā un cita veida valsts palīdzība, kas sniegta aviokompānijai, atbilst Eiropas Savienības noteikumiem par valsts palīdzību.

90% «Estonian Air» akciju pieder Igaunijas valstij, bet 10% – Skandināvijas lidsabiedrībai SAS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu