RFW 4. diena: Anna Led, Zulfiya Sulton, NOLO, Ivo Nikkolo

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / RFW

Līdz 31. oktobrim Rīgā norisināsies 23. Rīgas Modes nedēļa. Katrā RIGA FASHION WEEK dienā savas jaunākās 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijas prezentēs vairāki modes mākslinieki no Latvijas un ārzemēm. Cetrurtajā dienā varējām vērot Anna Led, Zulfiya Sulton, Ivo Nikkolo, NÓLÓ skates.

Anna Led (Latvija)

Zīmola ANNA LED pavasara/vasaras kolekciju «Here» raksturo sievišķība un elegance, tā ir miera un pārdomu pilna. Kolekcijā īpaši akcentētas tiek faktūras, krāsas un silueti. Iedvesmojoties no jūgendstila tēmas, dizainere izmantojusi printētu zīdu ar ēku arhitektūras elementiem, ko papildināja ar volāniem, mežģīnēm un lina auduma detaļām. Kolekcijai sportisko šiku piešķir daudzveidīgā toņu intensitāte - delikātas smilšu pasteļtoņu kombinācijas apvienojumā ar dzidri jūras zilo un koši dzelteno.

Zulfiya Sulton (Uzbekistāna)

Zulfiya Sulton ir modes zīmols, kas radies 2007. gadā Uzbekistānā. Ekskluzīvo un unikālo haute-couture kolekciju filozofija ir apvienot austrumu stilam raksturīgo eleganci ar rietumnieka komfortu un sarežģītajiem piegriezumiem piešķirt neierastus dizaina risinājumus. 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijā dominē pasteļkrāsas un sulīgu un gatavu augļu nokrāsas. Kolekcija sastāv no platām biksēm, asimetriska silueta svārkiem, kas veidoti elegantā, austrumnieciskā tepiķa rakstā, tērpiem greznos fuksijas un tirkīza toņos un zīdainām un trauslām kleitām.

Ivo Nikkolo (Igaunija)

Ivo Nikkolo pārstāv modernās klasikas pieeju inteliģentam dizainam. Zīmolu raksturo minimālisms un īpaša uzmanība akcentiem. 2016.gada pavasara/vasaras kolekcija radīta, iedvesmojoties no japāņu kultūras un septiņdesmito gadu dzīvesstila. Kolekcijā jūtams japāņu seno tradīciju un mūsdienu tehnoloģiju apvienojums, un tajā iekļauts plašs siluetu un modeļu klāsts. Gadsimtam raksturīgā retro noskaņa vērojama tērpu piegriezumos, modernās detaļās un atbilstošā toņu paletē, kas kopā veido ļoti individuālu un īpašu tēlu.

NÓLÓ (Latvija)

Domājot par nākamo sezonu, Latvijas modes zīmols NÓLÓ aicina kaut uz pusstundu kļūt par veģetāriešiem, lai baudītu organisko un košo pavasara-vasaras ēdienkarti. Kolekcijā dominē dizaineres veidotās dārzeņu apdrukas - paprika, artišoki, fenhelis un citi veselīgi gardumi. Gaiša, rotaļīga, delikāta un vienlaikus robusta - kolekcija neapšaubāmi ieturēta NÓLÓ raksturīgā stilā. Tā sastāv no interesantām un negaidītām detaļām, to vīrišķīgums drosmīgi kontrastē ar lineāro tīrību, izceļot siluetu neuzkrītošo sievišķību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu