Yamaha izstrādā motociklu - robotu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Saprotams, ka viens no visu laiku panākumiem bagātākajiem motošosejas braucējiem, itālis Valentīno Rosi, nebrauks mūžam, tāpēc ir laiks domāt par viņa aizstājēju.

Savā karjerā Rosi ir izcīnījis deviņus pasaules čempiona titulus, un no tiem septiņus karaliskajā motošosejas klasē. Iespējams, 36 gadus vecais sportists šogad pievienos desmito titulu, jo patlaban vēl ir čempionāta kopvērtējuma līderis, taču tāpat karjera tuvojas noslēgumam un viņa pārstāvētajai Yamaha Movistar komandai ir jāsāk domāt par aizstājēju. Par to acīmredzot domā motociklu ražotājs Yamaha, kurš nupat prezentējis Yamaha MotoBot Concept Ver#1 - motociklu, kuru samērā pārliecinoši vada robots.

Yamaha norāda, ka darbs rit pilnā sparā un, attīstot motobotu tālāk, ir mērķis iegūt tādu motociklu, kurš autonomā režīmā pa sacīkšu trasi pilnīgi patstāvīgi varētu braukt ar vairāk nekā 200 kilometriem stundā. Noderīgs šādas šķietami rotaļīgas niekošanās blakusefekts Yamaha skatījumā būs jaunas motobraukšanas drošības līmeņa kāpināšanas sistēmas un tehnoloģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu