Katrs bēgļa statusa pieprasītājs Latvijā nonāk DP redzeslokā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katrs cilvēks, kurš Latvijā lūdz piemērot bēgļa statusu, nonāk Drošības policijas (DP) redzeslokā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja DP priekšnieks Normunds Mežviets.

Par viņu tiek ievākta informācija, lai pārliecinātos, vai bēgļu statusa lūdzējs nav kādas noziedzīgas organizācijas pārstāvis.

Aģentūra BNS ziņoja, ka, atbilstoši DP atzinumam, daļa patvēruma meklētāju, kas ieradīsies Latvijā, var radikalizēties. Mežviets intervijā aģentūrai BNS norādīja, ka potenciāli tā dēvētā bēgļu problēma var radīt vēl dažādus drošības riskus.

«Varam prognozēt, ka, iespējams, saskaroties ar kādām integrācijas problēmām Latvijā, daļa cilvēku, kas Latvijā uzturēsies, var radikalizēties. Ja viņi neapmierinās šeit savas ekspektācijas, nesaņems tādu labklājības līmeni, uz kādu bija cerējuši, cilvēkos pieaugs sociāla neapmierinātība, kas var veicināt kaut kādu radikālu izpausmju veidošanos,» sacīja DP vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu