DP: «interneta troļļu» aktivitāte Latvijā ir «ievērības cienīga» un pieaugoša

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Interneta troļļu» aktivitāte Latvijā ir vērtējama kā «ievērības cienīga», turklāt pēdējā laikā tā būtiski pieaug, atzina Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets. DP vadītājs apgalvoja, ka šādi cilvēki - «interneta troļļi» - ir nonākuši DP uzmanības lokā, taču sīkāk par DP darbībām pret viņiem stāstīt atteicās.

Mežviets LNT piekrita citu ekspertu vērtējumam, ka «troļļu» aktivitāte Latvijā un Rietumu informatīvajā telpā kopumā pieaug un to stimulē Krievija, lai mēģinātu ietekmēt sabiedrisko domu, īpaši kopš Ukrainas konflikta sākuma, kad Krievija mēģina attaisnot savas prettiesiskās darbības šajā reģionā.

Savukārt vērtējot nesenos notikumus Rīgā, kad valdības ēkas durvju priekšā vairākas reizes tika demolēta, līdz pilnībā izpostīta Kijevas Maidanam veltīta izstāde, Mežviets sacīja, ka šie gadījumi vien apliecina, ka Latvijā sabiedrībā nav viennozīmīgas attieksmes pret notikumiem Ukrainā.

Mežviets atzina, ka no noskaidrotajiem izstādes postītājiem DP redzeslokā iepriekš bija nonācis tikai prokrieviskais aktīvists Staņislavs Bukains, bet pārējās personas nebija piefiksētas. Tāpat DP vadītājs uzsvēra, ka DP tieši neatbild par sabiedrisko kārtību, bet gan savāc informāciju un brīdina par to citas atbildīgās iestādes, kurām vajadzētu reaģēt.

DP nodrošina 100% kontroli pār cilvēkiem, bet, ja tā būtu, mēs dzīvotu tiešām briesmīgā sabiedrībā, piebilda Mežviets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu