TVNET/Tavs Auto ekipāža uzstāda rekordu ekobraukšanas sacensībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aizvadītajā nedēļā Latvijā norisinājās Peugeot Baltic rīkotās ekobraukšanas sacensības Peugeot EcoCup 2015. Startējot ar Peugeot 208 1.6 BlueHDi automobili, savā kategorijā zemāko vidējo patēriņu uzrādīja un līdz ar to uzvaru izcīnīja TVNET un Tavs Auto apvienotā ekipāža - 524 kilometrus veicot vidēji ar 59 kilometriem stundā, mazā dīzeļauto vidējais patēriņš bija vien 2,7 litri uz 100 kilometriem.

Pretēji pagājušajam gadam, kad Peugeot EcoCup dalībnieki ekonomiskā braukšanā sacentās maršrutā Rīga-Parīze, šogad maršruts bija krietni vien īsāks un veicams vienas dienas laikā. Par starta vietu bija izvēlēts Peugeot dīlera Forum Auto salons Ulmaņa gatvē, no kurienes pēc automobiļu izlozes visas piecas ekipāžas (trīs ar dīzeļauto un divas ar benzīna automobiļiem) devās vairāk nekā 500 kilometrus garā braucienā - vispirms uz Jelgavu, tad Saldu un Liepāju, un tikai pēc viesošanās Ventspilī atpakaļ uz starta vietu Rīgā.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī nelielas atkāpes no kopējā maršruta bija iespējamas, tas kopumā visiem braucējiem bija identisks. Atšķirības pamatā varēja gadīties tikai kādā no pilsētām, kurās bija jāatzīmējas konkrētos punktos.

Pārbaudījums tika veikts ar modernizētajiem Peugeot 208. Trim no tiem bija 100 zirgspēku 1,6 litru BlueHDi dīzeļdzinējs, bet divi auto bija apgādāti ar 1,2 litru PureTech 82 ZS benzīna motoru. Sacensību mērķis bija ļoti vienkāršs - veikt uzstādīto maršrutu ar iespējami zemāko vidējo degvielas patēriņu un, ja iespējams, to pārspēt.

Foto: TVNET

Tā kā rūpnīcas oficiālais kombinētā patēriņa rādītājs dīzeļmodelim ir tikai 3,4 litri uz 100 kilometriem, bet benzīnniekam 4,5 l/100 km, uzdevums varētu šķist grūti izpildāms, tomēr it visas ekipāžas pierādīja, ka neiespējams tas nav, un iekļāvās oficiālo rādītāju normās. Vēl vairāk - Tavs Auto/TVNET komandas - dueta Roberts Jansons/Ingars Tenis vadītā Peugeot 208 1,6 BlueHDi borta dators

pēc dienas gaitā nobrauktajiem 524 kilometriem vēstīja, ka vidēji iztikts ar 2,7 litriem uz 100 kilometriem,

vidējas ātrums bijis 59 km/h, bet ar degvielas tvertnē atlikušo dīzeli būtu iespējams nobraukt vēl 1280 kilometrus.

Foto: Publicitātes foto

Kā atzīst Peugeot EcoCup 2015 uzvarētāji un arī pārējie dalībnieki, ikdienā tik ekonomiskā tempā braukt būtu ļoti grūti, jo satiksmes plūsma lielākoties ir ātrāka un arī pats brauciens nevar būt tik relaksēts kā ikdienā, jo nepārtraukti ir jāuzmana borta datora rādījumi, jāseko līdzi ceļa īpatnībām un pastāvīgi jāmanipulē ar akseleratora pedāli.

Ekonomiskas braukšanas sacensības Peugeot EcoCup ir tradicionālas sacensības par zemāko degvielas patēriņu, ko Peugeot Baltic ir organizējis jau vairākas reizes. Turklāt ir būtiski atzīmēt, ka katru reizi ir sasniegts degvielas patēriņa rādītājs, kas ir mazāks par rūpnīcas solīto.

Peugeot EcoCup 2015 rezultāti

Peugeot 208 1.6 BlueHDi

Ingars Tenis / Roberts Jansons – 2.7 l/100 km

Arnis Martinelli / Aldis Bite – 3.0 l/100 km

Aldis Zelmenis / Normunds Avotiņš – 3.1 l/100 km

Peugeot 208 1.2 litru PureTech

Guntars Pulss / Raimonds Zandovskis – 4.2 l/100 km

Iveta Kaminska / Boriss Sebjakins – 4.3 l/100 km

Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu