DP: daļa patvēruma meklētāju var radikalizēties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daļa patvēruma meklētāju, kas ieradīsies Latvijā, var radikalizēties, sacīja Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš norādīja, ka potenciāli tā dēvētā bēgļu problēma var radīt vēl dažādus drošības riskus.

«Varam prognozēt, ka, iespējams, saskaroties ar kādām integrācijas problēmām Latvijā, daļa cilvēku, kas Latvijā uzturēsies, var radikalizēties. Ja viņi neapmierinās šeit savas ekspektācijas, nesaņems tādu labklājības līmeni, uz kādu bija cerējuši, cilvēkos pieaugs sociāla neapmierinātība, kas var veicināt kaut kādu radikālu izpausmju veidošanos,» sacīja DP vadītājs.

Mežviets arī atzina, ka saistībā ar gaidāmo bēgļu ierašanos, noteiktas bažas saistītas ar vietējo sabiedrību. «Varu prognozēt, ka šo bēgļu ieceļošanas rezultātā tiks veicināts labējais ekstrēmisms sabiedrībā kopumā,» pauda Mežviets.

Tāpat viņš norādīja, ka pilnībā nevar izslēgt iespēju, ka bēgļu piesegā Eiropā var ieceļot personas, kas iepriekš bijušas saistītas ar teroristiskām darbībām – it īpaši ilgtemiņā.

Jau ziņots, ka Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu