«Latvijas Dzelzceļa» vadītāja amatam prasa izpratni par transporta loģistikas principiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Latvijas Dzelzceļa» (LDz) valdes priekšsēdētāja amata konkursā tiek prasīta arī izpratne par transporta loģistikas nozares darbības principiem, liecina šodien «Latvijas Vēstnesī» publicētās konkursa prasības uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu.

Kandidātiem vajadzīga akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā.

Pretendentam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā, ietverot arī administratīvās un finanšu jomas, pieredzei un izpratnei par uzņēmuma/organizācijas darbību Latvijas un starptautiskas konkurences apstākļos.

Kandidātam jābūt arī pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, pieredzei liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā (restrukturizācijas, optimizācijas un tamlīdzīgos procesos).

LDz nākamajam vadītājam jābūt pieredzei sabiedriskajās lietās un sabiedriskajās attiecībās gan uzņēmuma iekšienē, gan publiskajā un biznesa telpā.

Savukārt pieredze darbā sabiedrisko/komunālo pakalpojumu vai sabiedriskās infrastruktūras nozarēs tiks uzskatīta par priekšrocību.

No kandidātiem tiek prasītas teicamas latviešu, krievu un angļu valodas zināšanas un atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtajai daļai un likuma «Par valsts noslēpumu» 9.panta trešajai daļai.

LDz nākamajam vadītājam vajadzīga augsta ētikas standartu izpratne, godīgums un nevainojama reputācija.

Pretendentiem jāiesūta CV un motivācijas vēstule 10 dienu laikā uz e-pastu «riga@amrop.com» ar norādi «Latvijas dzelzceļš».

Jau rakstīts, ka Satiksmes ministrija (SM) noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA «Executive Search Baltics» par VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases veikšanu.

Saskaņā ar iepirkuma tehnisko specifikāciju kandidātu atlase (vērtēšana) veicama 12 nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, neieskaitot laiku, kad valsts drošības iestādēs tiks pārbaudīta kandidātu atbilstība likuma par valsts noslēpumu prasībām.

LETA jau ziņoja, ka līdzšinējais LDz vadītājs Uģis Magonis no darba tika atbrīvot pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Savukārt 8.oktobrī tiesa nolēma atbrīvot Magoni pret 400 000 eiro drošības naudu.

KNAB oficiāli sniegtā informācija par Magoņa lietu ir skopa. KNAB vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» iepirkumu.

Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata, taču joprojām saglabājis šī uzņēmuma prezidenta amatu, no kura pienākumu pildīšanas atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Par LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts LDz valdes loceklis, viceprezidents Aivars Strakšas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu