Grieķijā uz kārtējo auditu ierodas starptautiskie aizdevēji

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas valdība paziņojusi, ka tā sagatavojusies, lai otrdienas starptautisko aizdevēju vizīte būtu pēdējais valsts finanšu pārskats pirms dalības pārtraukšanas glābšanas programmā.

Grieķijas apjomīgā parādsaistību krīze gandrīz izraisīja eirozonas sabrukumu, taču četrus gadus vēlāk un pēc 240 miljardu eiro vērtas glābšanas programmas saņemšanas Atēnas ir stabilizējušas savu finansiālo stāvokli un vēlas atbrīvoties no Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) ciešās budžeta un politikas kontroles.

Iespējamība par jaunu starptautisku aizdevumu pēc pašreizējās glābšanas programmas termiņa beigām decembrī ir mazinājusies, tās vietā Grieķijas amatpersonām tagad norādot, ka valsts dalību SVF programmā varētu pārtraukt priekšlaicīgi.

«Grieķijai nebūs nepieciešama jauna glābšanas programma,» nedēļas nogalē pavēstīja Grieķijas premjerministrs Antonis Samars.

Paredzams, ka Grieķija līdz decembrim no ES saņems vēl 1,8 miljardus eiro.

Samars arī paudis cerību, ka Grieķija varētu priekšlaicīgi pārtraukt dalību SVF programmā, kas ilgst līdz 2016.gadam un kuras laikā vēl paredzēts saņemt 12,6 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu