Brensons bosiem: darbiniekiem pašiem jāizlemj, cik brīvdienu viņiem pienākas (70)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamais uzņēmējs un miljardieris Ričards Brensons bosiem visā pasaulē devis visai drosmīgu ieteikumu: dot darbiniekiem tik daudz brīvdienu, cik vien viņi kāro. Viss āķis esot tajā, ka pašiem darbiniekiem jāizlemj, ar cik daudz brīvdienām viņu jutīsies komfortabli un jutīs, ka tas negatīvi neietekmē viņu karjeru un uzņēmumu, kurā viņi strādā, raksta «Daily Mail».

Brensons sola, ka, pieturoties pie šādas sistēmas, uzņēmums finansiāli nekādi necietīs.

Interesanti, ka Brensons šādu sistēmu jau ieviesis kompānijas «Virgin» birojos Lielbritānijā un ASV un nākotnē aicinājis arī meitasuzņēmumus sekot šai iniciatīvai.

Miljardieris ir dziļi pārliecināts, ka cilvēkiem jābūt iespējai dabūt brīvas dienas vai dienas daļu, kad vien viņi to vēlas.

«Es atstāju darbinieku pašu ziņā izlemt, vai un kad viņš vai viņa var paņemt brīvas dažas stundas, nedēļu vai mēnesi,» uzņēmējs raksta savā jaunajā grāmatā «The Virgin Way: Everything I know About Leadership».

Brensona plāns balstās uz pieņēmumu, ka darbinieki ņems tikai tik daudz brīva laika, kamēr domās, ka tas neietekmēs viņus pašus (negatīvi ietekmējot karjeru) vai uzņēmumu.

Uzņēmēju uz šādām domām savulaik uzvedinājis raksts, ka uzņēmums «Netflix» nevedot lietvedību par darbinieku atvaļinājumiem. Atzinīgus vārdus par šādu sistēmu viņš dzirdējis arī no savas meitas.

«Man ir draugs, kura kompānija rīkojusies līdzīgi un piedzīvojusi pozitīvu izaugsmi itin visā - morālē, radošumā un produktivitātē,» meitas vārdus atminas Brensons.

Brensons nav pirmais miljardieris, kurš publiski iestājies par fleksiblāku darba un personiskās dzīves balansu.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu