Dauningstrīta noraida pārmetumus, ka tā atteikusies no plašāku pilnvaru piešķiršanas Skotijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dauningstrīta noraidījusi Skotijas pirmā ministra Aleksa Salmonda pārmetumus, ka Vestminsteras līderi esot «atteikušies» no solījumiem piešķirt Skotijai plašākas pilnvaras.

Ar solījumiem īsi pirms referenduma vēlētāji ir apmānīti, lai panāktu, ka viņi balso pret neatkarību, sacīja Salmonds.

Bija paredzēts, ka Lielbritānijas parlamentā šonedēļ tiks iesniegti priekšlikumi, kuros, kā solījušas Apvienotās Karalistes partijas, tiks noteikts grafiks plašākas autonomijas piešķiršanai.

Dauningstrīta uzstāj, ka grafiks tiks ievērots, bet Elisters Dārlings, bijušais Lielbritānijas finanšu ministrs, kurš pirms referenduma vadīja kampaņu pret neatkarību, sacīja, ka tas nevar būt diskusiju temats.

Solījums, ka priekšlikumi tiks iesniegti parlamentam nākamajā dienā pēc ceturtdienas referenduma, jau ir pārkāpts, norāda Skotu Nacionālā partija.

Tā arī piebilst, ka plašākas autonomijas piešķiršanas grafiku tagad nosaka Vestminstera, nevis Skotija.

Trīs Lielbritānijas lielo partiju līderu solījumi īsi pirms balsojuma panāca to, referendumā uzvar neatkarības pretinieki, raidorganizācijas BBC pārraidei «Sunday Politics» sacīja Salmonds.

Vēlētāji, kas balsoja pret neatkarību, jau tagad ir dusmīgi par to, ka tikuši «maldināti» un «apmānīti» ar šo solījumu, norādīja Skotijas pirmais ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu