Cisco: 17% vecāku nekontrolē, ko bērni dara internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Liela daļa vecāku vispār neseko līdzi savu atvašu darbībām interneta vidē, liecina «Cisco» un «Snapshots» kopīgi veiktā iedzīvotāju aptauja.

17% vecāku, kuru bērni lieto internetu, norāda, ka nekontrolē, ko viņu bērni dara interneta vidē,

atstājot mobilo lietotņu izvēli savu bērnu ziņā. Visbiežāk (25%) šāda nostāja raksturīga sievietēm.

Vairumam vecāku (60%), kas sakās sekojam līdzi tam, ko viņu bērni dara internetā, kontrole aprobežojas vien ar zināšanām par to, kādas vietnes viņu bērni apmeklē. 25% vecāku seko savu bērnu aktivitātēm sociālajos tīklos, bet 24% ļauj izmantot tikai savās viedierīcēs instalētās programmas. Visretāk (11%) tiek izmantoti interneta satura filtri. Nedaudz biežāk (12%) vecāki pārbauda, kādus atslēgvārdus viņu bērni ievada interneta meklētājā.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka

spēles (82%) un sociālais portāls Draugiem.lv (67%) ir galvenās lietotnes (aplikācijas),

ko vecāku skatījumā ikdienā lieto viņu 7 – 12 gadus vecie bērni. Pēc pieaugušo domām, citas mobilās lietotnes bērni izmanto retāk – 28% vecāku nosauc ziņapmaiņas rīku WhatsApp un telesakaru lietojumprogrammu Skype, 24% e-pasta servisus, bet 15% - sociālo tīklu Instagram u.c.

«Veicot aptauju sadarbībā ar «Snapshots», pārliecinājāmies, ka internets un mobilās iekārtas ir mūsu un mūsu bērnu ikdiena - internetu ikdienā lieto 97% bērni vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Tas nozīmē, ka mums (vecākiem, audzinātājiem, tehnoloģiju uzņēmumiem) ir jāstāsta bērniem par iespējamiem riskiem, izmantojot mobilās lietotnes un internetu kopumā,» uzsver «Cisco» vadītājs Baltijas valstīs Eduards Tutarašvili.

«Snapshots» aptauja veikta no šā gada 22.septembra līdz 25.septembrim, kopumā aptaujājot 304 respondentus, kuri ir vecāki 7 – 12 gadus veciem bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu