«Royal Dutch Shell» pārtrauc naftas izpēti Aļaskā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes un Lielbritānijas naftas kompānija «Royal Dutch Shell» pirmdien paziņoja, ka tā pārtraukusi pretrunīgi vērtēto piekrastes naftas izpēti Aļaskā, jo kompānija nav atradusi pietiekami daudz naftas un gāzes.

«Royal Dutch Shell» norāda, ka tās naftas urbums Čukču jūrā pie Aļaskas ziemeļrietumu krastiem negarantē turpmāku izpēti, tāpēc uzņēmums pārtrauks savas darbības Aļaskas ūdeņos.

Kompānija urbšanas darbus sāka jūlijā - divus mēnešu pēc tam, kad ASV prezidents Baraks Obama deva atļauju veikt naftas urbšanu Arktikā, tādējādi izraisot sašutumu vides aizsardzības grupu pārstāvjos.

Reaģējot uz šādu Obamas lēmumu, aktīvistu grupa «Greenpeace» maijā aicināja cilvēkus internetā parakstīt petīciju, lai bloķētu naftas urbšanu Arktikā.

«Royal Dutch Shell» pirmdien pavēstīja, ka Aļaskai joprojām ir būtiska nozīme Savienotajām Valstīm, taču piebilda, ka uzņēmums ir vīlies savu izpētes darbu rezultātos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu