Vilks joprojām nesniedz skaidru atbildi, vai pats izstāsies no partijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes deputāts Andris Vilks (VL-TB/LNNK), kurš februārī dzērumā mēģinājis iekaustīt viņam palīdzību sniegušos mediķus, joprojām nesniedz skaidru atbildi, vai pats izstāsies no partijas rindām, vai arī gaidīs partijas valdes lēmumu.

Sarunā pirms rīt gaidāmās nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes sēdes, kurā varētu lemt par Vilka izslēgšanu no partijas, viņš izteicās, ka «nav vajadzības skriet notikumiem pa priekšu» un «rītdiena, kad jāpieņem lēmums, ir jau pēc mazāk nekā 24 stundām».

Viņš arvien izvairījās sniegt skaidru atbildi par savām darbībām, izmantojot pieļāvuma formu un nevēloties patlaban sniegt nekādus konkrētus apgalvojumus, lai arī izteicās, ka «lēmums būs tāds, kādu jūs gaidāt».

Partijai Vilks gan esot solījis nolikt mandātu un izstāties no partijas jau rīt.

Kā ziņots, Vilks 19.februāra vakarā tika atrasts guļam uz ielas, tāpēc ātrā palīdzība viņu nogādāja slimnīcā. Jau tolaik izskanēja informācija, ka Vilks sarīkojis nekārtības gan slimnīcā, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

Vilks toreiz apgalvoja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm pa pieri, tāpēc izsaukta ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis, un arī dzēris viņš esot bijis tikai 50 vai 70 gramus.

Vilks pēc tam tomēr paziņoja, ka nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai «nemestu ēnu» uz sevis pārstāvēto politisko spēku. Tas gan netraucēja viņam atgriezties darbā Rīgas domē.

Tagad portālā «pietiek.com» publicēts video no ātrās palīdzības automašīnas, kurā redzams, ka Vilks uzvedas agresīvi, mēģina iekaustīt mediķes un šoferi, lamājas un vizuāli izskatās pamatīgi piedzēries. Uz pamatīgo reibumu norāda arī video redzamās mediķes, kuras aprūpēja cietušo.

Pēc šī video publiskošanas VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka neredz iespēju partijai turpināt sadarbību ar Vilku. «Uzskatu, ka tādam cilvēkam nav vietas nacionālajā apvienībā,» piebilda politiķis.

Pats Vilks piektdien no rīta aģentūrai LETA apgalvoja, ka neplāno nolikt Rīgas domes deputāta mandātu. Arī jautājumu par izstāšanos no partijas viņš nekomentēja. Vilks vien skaidroja, ka video ir redzējis un «tur nav daudz, ko komentēt». Pie šādas uzvedības viņš aizvien vaino gūto galvas traumu un nelielu alkohola devu. «Pieļauju, ka pie tā vainojama galvas trauma un alkohols kopā, no viena paša alkohola tas nevarētu būt,» sacīja Vilks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu