Lībijas piekrastes tuvumā izglābti vairāk nekā 4500 migrantu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20 glābšanas operācijās Vidusjūrā pie Lībijas krastiem sestdien tika izglābti vairāk nekā 4500 migrantu, paziņoja Itālijas krasta apsardze. Operācijas notika 30 līdz 40 jūras jūdžu (55 līdz 74 kilometru) attālumā no Lībijas piekrastes.

Organizācijas «Ārsti bez robežām» (MSF) kuģis «Bourbon Argos» izglāba vairāk nekā 800 cilvēkus, starp kuriem bija Eritrejas, Lībijas, Nigērijas, Sīrijas, Somālijas un Rietumāfrikas valstu pilsoņi.

Glābšanas operācijās piedalījās arī Itālijas krasta apsardzes kuģi «Dattilo» un «Corsi», Itālijas karaflotes kuģis, Migrantu piekrastes palīdzības stacijas (MAOS) meklēšanas un glābšanas kuģis «Phoenix», ES robežsardzes aģentūras «Frontex» kuģis no Horvātijas, un divi ES militārās operācijas «EUNAVFOR Med» kuģi no Lielbritānijas un Vācijas.

"Pēc izglābšanas MSF sniedz bēgļiem medicīnisko palīdzību uz kuģa dehidrācijas vai citu medicīnisku problēmu gadījumos. Pēc tam mēs nogādājam viņus uz mūsu centriem Itālijā vai Grieķijā,» Libānas galvaspilsētā Beirūtā informēja MSF reģionālo sakaru virsnieks Jazans al Saadi.

Piektdien Lībijas varas iestādes izglāba Vidusjūrā 102 migrantus un atrada septiņu migrantu līķus.

Lībijas krasta apsardze piektdien aizturēja vēl 124 migrantus, kas gatavojās doties pāri Vidusjūrai uz Eiropu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu