Jaunā Volkswagen Tiguan pirmizrāde Frankfurtē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Frankfurtes starptautiskajā auto izstādē pasaules pirmizrādi piedzīvos jaunais Volkswagen Tiguan - kompaktais apvidnieks, kurš, kā cer Volfsburgas uzņēmums, turpinās vairāk nekā 2,64 miljonos vienību pārdotā pirmās paaudzes modeļa panākumus.

Kopumā autošovā Volkswagen prezentē četras Tiguan versijas. Apskatāmās sērijveida versijas ietver sportisko Tiguan R-Line, klasisko modeli standarta un īpaši bezceļiem pielāgotā versijā, kā arī Tiguan GTE prototipu ar 218 ZS spēcīgo Volkswagen grupas plug-in hibrīdsistēmu. Tā norāda, ka Tiguan sekos Golf un Passat pēdās un būs pieejams arī kā īpaši ekonomisks hibrīdauto.

Otrā apvidus automobiļa paaudze izstrādāta, izmantojot revolucionāro MQB moduļu platformas arhitektūru. Tā uzlabo visas Tiguan īpašības. Auto, kura dizains ir nedaudz bravūrīgāks, agresīvāks nekā līdzšinējiem modeļiem, ir par 50 kg vieglāks nekā priekštecis. Tas gan nenozīmē, ka Tiguan ir mazāks. Tieši otrādi - garumā tas ir pastiepies par 60 mm (tagad 4486 mm), riteņu bāze ir par 77 mm garāka (2681 mm), tā platums ir 1839 mm (+30 mm), tupretī jumta līnija ir par 33 mm zemāka (1632 mm bāzes modelim ar priekšpiedziņu). Rezultātā salona un bagāžas nodalījuma ietilpība ir ievērojami palielināta. Jaunā Tiguan bagāžas nodalījuma tilpums ir 615 litri (ja bagāžas nodalījums piepildīts līdz aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm), bet, ja aizmugurējo sēdekļu atzveltnes tiek nolocītas – 1655 litri. Kopumā ietilpība palielināta par 145 litriem.

Tiguan motoru paletē iekļauti astoņi spēka agregāti ar jaudu 115 ZS līdz 240 ZS. Četri no motoriem ir benzīna turbo agregāti ar attiecīgi 125, 150, 180 un 220 zirgspēku jaudu un četri ir dīzeļi ar 115, 150, 190 un 240 ZS. Izvēles iespējas ir plašākas, jaudas ir vairāk, taču degvielas patēriņš ir samazināts par līdz pat 24%.

Jaunais apvidnieks bāzes versijā ir ar priekšpiedziņu. Ja nepieciešams, varēs izvēlēties 4MOTION pilnpiedziņas modeli, ar kuru varēšot vilkt līdz pat 2500 kg smagu piekabi. Tiguan standarta aprīkojumā (sākot ar Trendline modeļiem) iekļautas tādas elektroniskās palīgsistēmas kā satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un gājēju uzraudzības funkciju, aktīvais motora pārsegs, kas nostrādā gadījumā, ja no sadursmes ar gājēju nav izdevies izvairīties, joslas saglabāšanas palīgsistēma un automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas sistēma. Comfortline aprīkojuma līmenī vēl ietilpst arī vadītāja noguruma detektors. Bet Highline modeļos būs arī adaptīvā kruīza kontrole, aklo zonu uzraugs un apvidū īpaši noderīga apkārtskata sistēma, kas izmanto četras videokameras.

Pateicoties tiešsaistes pakalpojumiem, Tiguan saimniekam paveras vēl neredzēts pakalpojumu klāsts, piemēram, automātiskais paziņojums par negadījumu, satiksmes un parkošanās informācija tiešsaistē, informācija par automobiļa tehnisko stāvokli. Borta dators, izmantojot App Connect, informācijas un izklaides sistēmā integrē gan Apple, gan Android viedtālruņu funkcijas, un šobrīd planšetdatori, kas integrēti, izmantojot Media Control lietojumprogrammu, arī var kļūt par neatņemamu automobiļa sastāvdaļu.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu