Kemerons ieradies Libānā runāt par bēgļu krīzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai spriestu par Sīrijas bēgļu krīzi, kas pārņēmusi Tuvos Austrumus un Eiropu, pirmdien vienas dienas vizītē Libānā ieradies Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, pavēstīja avots valdībā.

Kemerons ieradies Beirūtā, bet apmeklēs arī bēgļu nometni Bekaa ielejā, Sīrijas austrumos, norādīja avots. Libānā šobrīd dzīvo vairāk nekā 1,1 miljons Sīrijas bēgļu.

Pagājušajā nedēļā Kemerons paziņoja, ka Lielbritānija no valstīm, kas robežojas ar kara plosīto Sīriju, piecu gadu laikā uzņems 20 000 sīriešu bēgļu.

Lielbritānija kopš Sīrijas pilsoņkara sākuma piešķīrusi patvērumu teju 5000 Sīrijas bēgļu - krietni mazāk par Franciju, Vāciju un Zviedriju.

Bēgļu gaitās uz ārzemēm devušies vairāk nekā četri miljoni sīriešu.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu