Augustā par 10% sarucis no alimentu nemaksātājiem atgūto līdzekļu apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augustā, salīdzinot ar mēnesi iepriekš, teju par 10% sarucis no alimentu nemaksātājiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms, liecina Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF) mājaslapā pieejamā informācija.

Augustā IGF administrācijai regresa kārtībā no alimentu nemaksātājiem izdevās atgūt 306 287 eiro, kas ir par 32 418 eiro jeb 9,51% mazāk nekā jūlijā, kad kopš alimentu nemaksātāju datu publiskošanas 1.jūlijā administrācijai mēneša laikā par 24,82% izdevās palielināt no parādniekiem atgūto uzturlīdzekļu apjomu.

Tāpat turpina pieaugt gan UGF administrācijas izmaksāto uzturlīdzekļu apjoms, gan alimentu nemaksātāju skaits.

Augustā UGF administrācija izmaksājusi uzturlīdzekļus 2 753 690 eiro apmērā par 30 170 parādnieku.

Izmaksāto uzturlīdzekļu apmērs augustā, salīdzinot ar jūliju, pieaudzis par 21 944 eiro, bet parādnieku skaits pieaudzis par 239 cilvēkiem.

Fonds augustā izmaksāja uzturlīdzekļus 20 053 prasības iesniedzējiem, kas ir par 173 vairāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt ar uzturlīdzekļiem nodrošināto bērnu skaits augustā, salīdzinot ar jūliju, pieaudzis par 224 bērniem. Augustā uzturlīdzekļi izmaksāti 27 439 bērniem.

Tāpat UGF augustā uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm nosūtīja 16 pieteikumus par Latvijas tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu.

Šobrīd UGF administrācija ir publiskojusi jau vairāk nekā 1900 parādnieku vārdus.

Jau ziņots, ka šī gada piecos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu laika periodu, par 26% jeb 260 139 eiro pieaudzis regresa kārtībā atgūto līdzekļu apjoms, ko fonds izmaksājis parādnieku bērniem.

Kā ziņots, no 1.jūlija stājās spēkā regulējums par uzturlīdzekļu parādnieku datu publiskošanu.

No šīs dienas UGF administrācijas mājaslapā tiek publiskotas ziņas par uzturlīdzekļu parādniekiem, norādot nemaksātāju vārdu, uzvārdu, personas koda otro daļu un dzimšanas gadu.

Jaunā regulējuma mērķis ir sekmēt bērna tiesību aizsardzību, kā arī veicināt vecāku pienākumu pildīšanu, tas ir, uzturlīdzekļu maksāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu