Kārtējā Ķemeru sanatorijas izsole notiks 3.oktobrī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» mantas, tostarp arī Ķemeru sanatorijas, kārtējā izsole paredzēta 3.oktobrī, liecina maksātnespējas procesa administratora Ainara Kreica paziņojums.

Pēc kārtas trešajā izsolē paredzēts lietu kopības sastāvā izsolīt uzņēmumam «Ominasis Latvia» piederošos piecus nekustamos īpašumus Jūrmalā un kustamo mantu, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena noteikta 2,9 miljonu eiro apmērā.

Iepriekš pretendentu trūkuma dēļ nenotika 12.augustā paredzētā izsole, kad īpašuma sākumcena bija noteikta 3,8 miljoni eiro. Kreics pēc nenotikušās izsoles sacīja, ka tiks rīkota nākamā izsole ar augšupejošu soli, bet ar samazinātu sākumcenu.

Savukārt Jūrmalas pašvaldība paziņoja, ka vajadzības gadījumā tā ir gatava iegādāties Ķemeru sanatoriju, tam atvēlot četrus miljonus eiro. Patlaban pašvaldība paļaujas, ka tiks atrasts stratēģisks investors - privāts saimnieks, kurš būs gatavs ieguldīt līdzekļus sanatorijas darbības atjaunošanā un jaunu darba vietu radīšanā.

Jūrmalas pilsēta investīciju plānā 2014.gadam ir paredzējusi 4,2 miljonus eiro kompleksa iegādei, konservācijas darbiem un uzturēšanai, kā arī ikgadējus uzturēšanas līdzekļus, sākot ar 2015.gadu, 464 700 eiro apmērā.

Kreics kopš maksātnespējīgā uzņēmuma nonākšanas viņa pārraudzībā nodrošina gan īpašuma uzturēšanu, gan apsardzi. Kā ziņots iepriekš, ziemas periodā administrators veica arī «Ominasis Latvia» piederošās Ķemeru sanatorijas ēkas glābšanas darbus, tostarp nodrošinot ūdens atsūknēšanu no ēkas pagrabstāva.

Sekmīgas izsoles rezultātā «Ominasis Latvia» būtu iespējams segt lielāko daļu kreditoru prasījumu, kuri šobrīd kopumā sasniedz aptuveni četrus miljonus eiro.

Jau ziņots, ka 26.martā bija paredzēts izsolīt trīs zemesgabalus, no kuriem uz viena atrodas arī sanatorijas ēka, artēziskais urbums un kustamā manta. Izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents. Izsoles sākumcena toreiz bija pieci miljoni eiro.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim interese par «Ķemeru» sanatoriju bijusi no Ķīnas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, Lielbritānijas, Itālijas un Japānas. Taču maksātnespējas administrators ir informējis valsts pārstāvjus, ka vismaz četri investori ir izrādījuši interesi par sanatorijas «Ķemeri» kompleksu un veikuši pirmreizējo objekta apskati, kas ļauj cerēt, ka uz administratora izsludināto izsoli 26.martā varētu pieteikties iespējamie sanatorijas pircēji.

Pagājušā gada 12.decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents. Pirms tam 11.novembrī, dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, tika izsludināta arī uz šī īpašuma esošā artēziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18.decembrī - sešas dienas pēc Ķemeru sanatorijas izsoles. Arī urbuma izsole nenotika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu