Olands: Francija plāno veikt uzlidojumus «Islāma valstij» Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sākot ar otrdienu, Francija sāks izlūkošanas lidojumus virs Sīrijas, lai sagatavotos uzlidojumiem «Islāma valstij», pirmdien paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

«Esmu lūdzis Aizsardzības ministriju no rītdienas sākt izlūkošanas lidojumus virs Sīrijas, lai mēs varētu izplānot uzlidojumus «Daesh» («Islāma valstij»), preses konferencē Parīzē paziņoja Olands. «Mēs vēlamies uzzināt, ko viņi plāno pret mums un ko viņi ir izdarījuši pret Sīrijas iedzīvotājiem.»

Viņš arī apstiprināja, ka Francija neplāno valstī sūtīt sauszemes spēkus, jo tas būtu «niecīgs ieguldījums un kopumā nereāli».

«Tāpēc mēs to nedarīsim. Tā ir reģiona spēku atbildība. Turpretī Francija meklēs politisku risinājumu,» norādīja Olands.

Viņš sacīja, ka svarīga ir politisko izmaiņu meklēšana, lai no varas atstumtu Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Līdz šim Francija gaisa uzlidojumus veikusi tikai pret «Islāma valsts» pozīcijām kaimiņvalstī Irākā. Olands teica, ka Francija ir veikusi 200 uzlidojumu Irākā.

Arī Lielbritānija apsver iespēju veikt uzlidojumus Sīrijā, un premjerministrs Deivids Kemerons gatavo jaunu parlamenta balsojumu par šo jautājumu tuvāko nedēļu laikā.

Pirms diviem gadiem britu likumdevēji noraidīja šādus priekšlikumus - lēmums, kas apkaunoja Kemeronu un izraisīja kritiku no ASV puses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu