«Windows 7» vēl arvien līderis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms neilga laika ASV tehnoloģiju uzņēmums Microsoft laida klajā jaunās paaudzes operētājsistēmu Windows 10. Sekojot līdzi tendencēm, interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius ir izpētījis populārākās operētājsistēmas vairākās valstīs, tajā skaitā arī dati par Latviju, TVNET pavēstīja Gemius Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Elīna Platonova.

Dati apkopoti no tiešsaistes interneta plūsmas monitorēšanas rīka gemiusTraffic par 2015.gada jūliju divpadsmit valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Krievijā, Slovēnijā un Horvātijā.

«Windows 7» vēl arvien līderis

Līdera pozīcijā vēl aizvien atrodas Windows 7

Kā rāda dati, Windows 7 ieņem populārākās operētājsistēmas statusu katrā no analizētajām valstīm. Windows Vista pēcteci Windows 7 visvairāk ir iecienījuši tādās valstīs kā Ukraina un Baltkrievija, kur vairāk nekā puse no iekšzemes veiktajiem lapu skatījumiem nāk no ierīcēm ar šo operētājsistēmu (attiecīgi 63 un 56 procenti). Latvijā no Windows 7 nāk puse (50 procenti) no visiem internetā veiktajiem lapu skatījumiem, tikmēr Igaunijā un Lietuvā, attiecīgi, 49 un 46 procenti.

Starp Top 3 arī Android

Lielākajā daļā analizēto valstu starp biežāk izmantotajām operētājsistēmām atrodas arī Android, nesasniedzot Top 3 vienīgi Krievijā un Ukrainā. Tikmēr procentuāli lielākā daļa no vietējiem lapu skatījumiem, kas veikti izmantojot Android, nāk no Horvātijas (34 procenti), Lietuvas (23 procenti) un Slovākijas (23 procenti). Latvijā no Android tiek veikti 12 procenti no pašmāju interneta lapās veiktajiem lapu skatījumiem.

Starp vadošajām operētājsistēmām ir arī Windows 8.1 (deviņās no analizētajām valstīm), Windows XP (četrās no analizētajām valstīm) un iOS (Horvātijā).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu