RD opozīcija aicina sasaukt ārkārtas sēdi, lai atlaistu RNP valdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA

Rīgas domes opozīcijas deputāti sākuši parakstu vākšanu par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai atbrīvotu no amatiem pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) valdes locekļus sakarā ar Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem.

Kā pastāstīja Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (V), par ieceri šodien deputāti vienojušies «Vienotības» frakcijas sēdē. Deputāti arī aicinās regresa kārtībā piedzīt nelietderīgi iztērētos līdzekļus no esošajiem RNP valdes locekļiem, kā arī bijušajiem, ja šie pārkāpumi konstatēti viņu pilnvaru laikā.

Ieceri un parakstu vākšanu atbalstījusi arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai/LNNK» domes deputātu frakcija.

VK: rīdzinieki apmaksā RNP nelikumības un izšķērdību

Kā ziņots, dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus, revīzijā secinājusi VK.

Revidenti secinājuši, ka uzņēmuma noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un to nav iespējams salīdzināt ar RNP faktiskajiem izdevumiem. Maksā esot iekļauti arī tādi izdevumi, kas nemaz nav saistīti ar ēkas pārvaldīšanu.

VK vēl pirms ziņojuma publiskošanas vērsās prokuratūrā par atsevišķiem konstatētajiem pārkāpumiem, tostarp par iespējamiem 13 fiktīviem darbiniekiem. Jau ziņots, ka RNP kopš aprīļa vidus, VK pārbaudes laikā, tikusi likvidēta Attīstības un projektu nodaļa un atlaists tās vadītājs Agnis Kalnkaziņš. RNP tolaik norādīja, ka pārmaiņas notikušas, lai optimizētu un uzlabotu uzņēmuma darbu.

RNP atsevišķus VK pārmetumus noraidīja jau pirms VK revīzijas ziņojuma publiskošanas.

RNP iepazīsies ar VK revīzijas ziņojuma gala versiju, kā arī VK padomes lēmumu, lai lemtu par uzņēmuma turpmāko rīcību, tostarp iespējamu vēršanos tiesā pret VK.

Mērs Nils Ušakovs - RNP kapitāldaļu turētājs

Rīgas domes priekšsēdētājs un RNP kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (SC) pauda, ka viņa rīcībā neesot informācijas par nelikumīgām darbībām uzņēmumā. Viņš sacīja, ka tiesībsargājošās institūcijas vērtēs VK konstatēto, ko RNP ir apstrīdējis. Pēc procesa beigām viņš arī varēšot sniegt komentārus.

Jautāts, vai viņu apmierina RNP vadība, Ušakovs sacīja, ka pašreiz viņam neesot iebildumu ne pret valdes darbu, ne pret priekšsēdētāja Ivo Leča sniegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu