Rīgā aizdegušās viena otrai blakus esošas trīs koka ēkas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonakt Rīgā, Buru ielā aizdegušās viena otrai blakus esošas trīs koka ēkas, no kurām evakuēti seši cilvēki, bet ugunsnelaimē cietušo nav. Ugunsliesmas ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt ap plkst.6.37.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.3, jo dega viena otrai blakus esošās trīs koka ēkas ar kopējo platību 2240 kvadrātmetri. Ugunsliesmas sākumā bija apņēmušas divas divstāvu ēkas, no kurām viena bija daļēji apdzīvota, bet tad uguns bija pārnesies uz trešās ēkas jumtu.

Daļēji apdzīvotā ēka, kurā bija izcēlies ugunsgrēks nodegusi pilnībā, lai gan arī pārējās ēkas esot cietušas, apstiprināja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste. Viņa pagaidām nevarēja pateikt, kādi ir bijuši ugunsgrēka iemesli un lietas apstākļu noskaidrošanai ir piesaistīta Valsts policija.

Ugunsliesmas ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt ap plkst.6.37

Sakarā ar ugunsgrēku arvien slēgta satiksme Mūkusalas ielā no Bieķensalas līdz Laivu ielai.

Nodegusī ēka Buru ielā ir tā, par kuras konservācijas darbiem sarunas iepriekš veduši SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) un ēkas kopīpašnieki, jo tā šogad martā iebrukusi. RNP īpašniekus bija iepazīstinājusi ar ēkas konservācijas izmaksām, taču tās esot likušās pārāk augstas.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvalde bija pieņēmusi lēmumu, ka pussabrukušais nams Buru ielā 9 nav ekspluatējams, līdz ar to RNP un nama dzīvokļu kopīpašniekiem uzdots atbrīvot telpas.

Liela daļa iemītnieku tās jau ir brīvprātīgi atstājuši.

Atjaunota ugunsgrēka dēļ slēgtā satiksme Mūkusalas ielā

Valsts policija (VP) atjaunojusi ugunsgrēka dēļ slēgto satiksmi Mūkusalas ielā, aģentūru LETA informēja VP.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī ugunsgrēkā nodedzis avārijas stadijā esošais nams Buru ielā 9. Sakarā ar ugunsgrēku tika slēgta satiksme Mūkusalas ielā, no Bieķensalas līdz Laivu ielai.

Nodedzis iebrukušais nams Buru ielā 9; visi iemītnieki palīdzību dzīvojamo telpu jautājumā iepriekš saņēmuši

Aizvadītajā naktī ugunsgrēkā nodedzis avārijas stadijā esošais nams Buru ielā 9, apliecināja SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) preses pārstāve Santa Vaļuma.

Vaļuma pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlies abās Buru ielas 9, Rīgā, ēkās. Abas ir nodegušas. Degšana notikusi aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā. Abas ēkas atjaunot, visticamāk, vairs nebūs iespējams.

RNP vērsīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, kā arī policijā ar lūgumu noskaidrot ugunsgrēka iemeslus, kā arī, ja ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, noskaidrot un saukt pie atbildības vainīgos.

Kā komentēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa, Mājokļu un vides departaments jau pēc notikušās avārijas - nama iebrukšanas - visiem pašvaldības dzīvokļu īrniekiem piedāvāja citas dzīvojamās telpas un noslēdza īres līgumus ar tiem īrniekiem, kuri izvēlējas saņemt pašvaldības palīdzību, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam regulējumam. Visiem dzīvokļu īpašniekiem, kas vērsās pēc pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā un kam atbilstoši normatīvo aktu prasībām pienācās šī palīdzība, tā tika sniegta, piešķirot pašvaldības pagaidu dzīvojamās telpas. Tukšie dzīvokļi tika nodoti atsavināšanai (izsoles ceļā).

Kā iepriekš sacīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa, visi pašvaldībai piederošo 13 dzīvokļu īrnieki ir saņēmuši dzīvojamo telpu piedāvājumu no domes Mājokļu un vides departamenta.

Citiem ir individuāls risinājums - daļai telpas ir piedāvātas, bet nav piekrituši, kāds nav savā dzīvoklī Buru ielā 9 deklarēts, kāds vispār nav nācis iesniegt iesniegumu un lūgt palīdzību, kādam pēc likuma nepienākas piedāvāt citas dzīvojamās telpas, jo ir citas dzīvojamās platības, skaidroja Āboliņa.

Jau ziņots, ka 7.martā ap plkst.23 Rīgā, Buru ielā 9, sabruka kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī tika bojāta mājas ārsiena. Pēc būveksperta konstatētā, pie ēkas iebrukšanas vainojami gan gruntsūdeņi pagrabā, gan nokrišņi no blakusesošās mājas jumta, gan arī iedzīvotāju patvaļīgi izveidotā iekšējā kanalizācija, kas 1900.gadā celtajai ēkai nav piemērota, kā arī vairāk nekā 100 gadus vecās, neatjaunotās ēkas tehniskais stāvoklis. Kopumā šīs ēkas atjaunošana pašreizējā stāvoklī vērtējama kā nelietderīga, un tam būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Apsaimniekotājs RNP notikušo skaidro ar nama iedzīvotāju uzkrātajiem parādiem un nevēlēšanos veidot uzkrājumu remontdarbiem. Tikmēr Rīgas domes opozīcija uzsver, ka šajā - avārijas - situācijā RNP jau laikus bijis jārīkojas, turklāt vairāk nekā puse dzīvokļu pieder Rīgas pašvaldībai.

Kopumā dzēsti 48 ugunsgrēki, no tiem Rīgā 15, citās pilsētās - 14, bet novados 19. Cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši.

Tāpat ugunsdzēsēji piedalījušies 26 glābšanas darbos un saņēmuši septiņus maldinošus izsaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu