ANO pieprasa steidzīgus soļus situācijas deeskalācijai Ukrainā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns izteicis nopietnu satraukumu par situācijas saasināšanos Ukrainas austrumos un aicina visas puses spert steidzamus soļus situācijas deeskalācijai.

«Ģenerālsekretārs ir nopietni satraukts par vardarbības līmeņa pieaugumu Ukrainas austrumos pēdējā laikā, kas novedis pie civiliedzīvotāju nāves abās saskarsmes līnijas pusēs,» teikts viņa paziņojumā.

Bans norāda uz ugunspārtraukšanas režīma pārkāpšanas nepieļaujamību un aicina visas puses turpināt dialogu un pilnībā sekot Minskas vienošanās garam.

Sestdien Ukrainas armija paziņoja, ka promaskaviskie kaujinieki izvērsuši spēcīgāko artilērijas un raķešu uzbrukumu kopš pamiera noslēgšanas februārī.

Ukrainas armijai pēdējo dienu laikā nākas cīnīties ar kaujiniekiem, kas cenšas ieņemt Doņeckas-Mariupoles šoseju.

Šosejas sagrābšana promaskaviskajiem spēkiem ļautu pastiprināt uzbrukumus stratēģiski svarīgajai ostas pilsētai Mariupolei. Tās sagrābšana Krievijai palīdzētu nodrošināt sauszemes koridoru ar okupēto un anektēto Krimu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu