Valdība konfidenciāli vienojas par «Citadeles» pārdošanu (106)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdības ministri šonedēļ konfidenciāli vienojušies radīt ekskluzīvu izņēmumu vienam pretendentam saistībā ar bankas «Citadele» pārdošanu, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma «Panorāma» rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ministru vienošanās notikusi otrdien, uzreiz pēc valdības sēdes. Sanāksmē, no kuras izraidīti ministri, kuriem nav pielaides valsts noslēpumam, pieņemts lēmums radīt izņēmumu un dot iespējas mēneša laikā ASV fondam «Ripplewood Holdings» izvērtēt iespējas iegādāties «Citadeli» par 113 miljoniem eiro. Tā ir mazākā summa, kāda nepieciešama, lai valsts neciestu zaudējumus.

Raidījumam neoficiāli zināms, ka lielāko summu no iepriekš iesniegtajiem pretendentiem - 105 miljonus eiro par bankas iegādi bija solījis Krievijas uzņēmējs, «Latvijas balzama» lielākā līdzīpašnieka māteskompānijas «S.P.I. Group» lielākais akcionārs Jurijs Šeflers.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) atzina, ka šonedēļ valdība slēgtajā sēdē tiešām lēmusi par «Citadeles» pārdošanu. Taču ministrs atteicās komentēt, kas sēdē tika izlemts.

Kā ziņots, pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai «Citadele». Darījuma finanšu konsultants investīciju banka «Societe Generale» uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas «Citadele» stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Banka «Citadele» šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,7 miljonu eiro peļņu pēc uzkrājumiem un nodokļu nomaksas. «Citadeles» grupa strādāja ar 5,9 miljonu eiro peļņu. «Citadeles» grupas kredītportfelis šogad pirmajā ceturksnī pieauga par 16,5 miljoniem eiro un sasniedza 1,07 miljardus eiro, bet bankas - par 13,3 miljoniem eiro, sasniedzot 938 miljonus eiro.

2013.gadu banka «Citadele» noslēdza ar 15,2 miljonu eiro peļņu, savukārt «Citadeles» grupa pērn nopelnīja 13,7 miljonus eiro.

Komentāri (106)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu