Festivālā «Kubana» divām trešdaļām apsargu nebija apsardzes sertifikātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Pagājušajā nedēļā Rīgā notikušajā mūzikas festivālā «Kubana» divām trešdaļām apsargu nebija apsardzes sertifikātu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā (VP).

Festivāla laikā policisti kopā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvjiem ieradās Lucavsalā, lai pārbaudītu iespējamos pārkāpumus apsardzes darbības jomā.

Pārbaudes laikā festivāla teritorijā tika sastapti 14 apsargi, taču izrādījās, ka apsardzes sertifikāti ir vien nepilnai trešdaļai jeb četriem apsargiem. Turklāt starp desmit apsargiem - pārkāpējiem - bija arī apsardzes vadītājs. Konstatēts arī, ka apsargi strādājuši bez darba līgumiem.

Šobrīd sākta administratīvā lietvedība par apsardzes darbības nosacījumu pārkāpšanu, par ko fiziskajām personām draud naudas sods no 15 līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām draud sods no 70 līdz 500 eiro.

Apsardzes komersantam draud arī licences anulēšana.

Savukārt VDI izvērtēs pārkāpumus darba tiesisko attiecību jomā.

Citi pārkāpumi festivālā neesot konstatēti.

Kaļiņingradas varas iestāžu aizliegto festivālu «Kubana», kas šogad notika Lucavsalā Rīgā, kopumā apmeklējuši ap 15 000 cilvēku, tostarp 6000 bijuši viesi no Krievijas, vēsta Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) ieraksts interneta vietnē «Facebook».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu