Domā, kur turpmāk nodarbināt Latvijas prezidentūras ES darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) uzrunājusi vairākas institūcijas par Latvijas pirmās prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē darbinieku turpmāko nodarbināšanu, apliecināja ministrijas Preses un informācijas nodaļas vadītāja Diāna Eglīte.

Vaicāta par variantiem, kā prezidentūras pieredzi guvušie darbinieki varētu palikt darbā valsts pārvaldē, Eglīte norādīja, ka «prezidentūrai bija un ir sagatavoti perfekti darbinieki», kuri ir guvuši unikālu pieredzi, un noteikti būtu jāatrod veids, lai vismaz daļai no jaunpienācējiem būtu iespēja turpināt darbu valsts pārvaldē.

«Konkrēti ĀM vēlētos stiprināt savas rindas vairākās jomās, piemēram, stratēģiskajā komunikācijā, pārstāvībā starptautiskās organizācijās, uzturēt savu kompetenci Austrumu partnerības valstīs un Centrālāzijā, kā arī citās jomās,» pauda Eglīte, vienlaikus norādot, ka ministrija ir runājusi ar citām institūcijām par to, vai tām nebūtu interese nodarbināt pie sevis kādus no prezidentūras pieredzi guvušajiem darbiniekiem.

«Interese ir. Ceram, ka būs pozitīvi risinājumi,» viņa sacīja, piebilstot, ka jautājums par to, cik jaunpienācēju savas vietas ministrijā varētu saglabāt, ir atklāts un skatāms kopējā 2016.gada budžeta kontekstā.

Jau vēstīts, ka bijušais Ministru prezidents, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) maijā intervijā LNT sacīja, ka Latvijas valsts nākotnei būtu nepieciešams rast apstākļus, lai valsts pārvaldē paliktu strādāt cilvēki, kas iesaistīti ES Padomes prezidentūras organizēšanā.

Viņš uzsvēra, ka, gatavojoties prezidentūrai, ir apmācīti daudzi cilvēki, bet jau prezidentūras laikā tajā iesaistītie ministriju ierēdņi ieguvuši plašus kontaktus un atpazīstamību ES, ko nākotnē būtu iespējams izmantot Latvijas labā. Tādēļ būtu svarīgi rast iespēju, lai šie cilvēki paliktu strādāt valsts pārvaldē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu