Toyota Motor Europe pusgadā pārdevusi gandrīz pusmiljonu auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Kompānija Toyota Motor Europe (TME) 2014.gada pirmajos sešos mēnešos pārdevusi 451 802 automašīnas, kas ir par 9,4% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, TVNET informēja SIA «Amserv Motors» valdes loceklis Armands Vimba.

TME kopējais tirgus apjoms palielinājies par 3,0%, šā gada pirmajā pusgadā sasniedzot 4,8%. Pateicoties Toyota Auris Hybrid Touring Sports modelim hibrīdmodeļu pārdošanas apjoms pirmajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu iepriekšējā gadā, audzis par 20%. Par 25.4% palielinājies arī Lexus pārdošanas apjoms, sasniedzot 24 586 pārdotas vienības.

TME ziņo, ka šā gada otrajā ceturksnī kopumā pārdotas 226 650 Toyota un Lexus markas automašīnas un sešu mēnešu periodā TME tirgus daļa palielinājusies līdz 4.8%. Īsts rekordists pārdošanas ziņā ir Auris Hybrid Touring Sports - jūnijā vien pārdotas 3604 vienības un šis rezultāts Toyota kopējo hibrīdu pārdošanas apjomu ļāva palielināt par 20%, ja salīdzina ar iepriekšējo gadu.

Jaunais kompaktais krosovers Lexus NX
Jaunais kompaktais krosovers Lexus NX Foto: Lexus

Pirmā pusgada laikā kopumā pārdoti 90 290 Toyota un Lexus automobiļi ar hibrīddzinējiem (Toyota īpatsvars - 75 623 vienību, kas ir par 17% vairāk salīdzinot nekā pērn).

Par 25% palielinājies Auris modeļu pārdošanas skaits, ko veicināja pieprasījuma pieaugums pēc jau pieminētā Auris Hybrid Touring Sports. Teicami pārdošanas rezultāti ir arī Toyota Yaris Hybrid modelim - pirmā pusgada laikā pārdots par 17% vairāk šā modeļa eksemplāru nekā attiecīgajā periodā pērn jeb 29 945 vienības. Savukārt Lexus hibrīdu pārdošanas apjoma pieaugumu par 40% veicināja jaunā IS hibrīda veiksmīgā ienākšana tirgū.

Vērtējot citu Toyota modeļu rezultātus, ievērību pelna jaunā Toyota Corolla ar 42 260 pārdotām vienībām. Stabilas pozīcijas saglabā arī jaunā Toyota RAV4 - sešu mēnešu laikā pārdotas 51 518 vienības, kas ir par 12.5% vairāk pērn analogā laika posmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu