Četrus vīriešus tiesā par divām maluzvejniecības epizodēm (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas rajona tiesā šodien uz apsūdzēto sola par maluzvejniecību sēdušies četri vīrieši. Kā pastāstīja par cietušo atzītā Valsts vides dienesta pārstāvis advokāts Jānis Dzirnieks, vīrieši tiek tiesāti par divām patvaļīgas zvejošanas epizodēm, kas pēc dienesta aplēsēm vienā epizodē radījis 6600 eiro zaudējumus, bet otrā epizodē zaudējumu apmērs bijis 2037 eiro.

Advokāts norādīja, ka viens no četriem likumpārkāpējiem vēl vakar noķerts, turpinot savas noziedzīgās darbības.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina, viens no lietā apsūdzētajiem - 1982.gada dzimis vīrietis - 2013.gada 13.decembrī patvaļīgi ķēris zivis Babītes ezerā, Babītes novadā. Maluzvejnieks īpaši aizsargājamā dabas teritorijā Babītes ezerā, kurā visa gada garumā zveja ir aizliegta, zivju ķeršanai izmantojis tīklus.

Šajā epizodē maluzvejnieka lomā bijušas astoņas līdakas, 59 līņi, 291,1 kilograms karūsu, 14 kilogrami brekšu, kā arī trīs kilogrami ruduļu.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz 9.jūliju Babītes ezerā aizturēti divi maluzvejnieki, kuri neatļauti bija izlikuši 50 tīklus piecās rindās aptuveni divarpus kilometru kopgarumā un noķēruši vismaz 100 līņus. Valsts vides dienesta inspektoriem izdevies aizturēt divus 1982. un 1983.gadā dzimušus vīriešus, kuri ar lietišķajiem pierādījumiem - izvilktajiem zvejas tīkliem - nogādāti Olaines policijas iecirknī, kur pret pārkāpējiem sākts kriminālprocess.

Dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka viens no aizturētajiem maluzvejniekiem jau tiek tiesāts par citu iepriekš konstatētu maluzvejniecības gadījumu šai pašā ezerā. Maluzvejnieks pirmo reizi pieķerts šā gada janvārī.

Tiesai šodien lietas izskatīšanu nācās atlikt, jo uz sēdi nebija ieradies prokurors, bet pēc sazināšanās ar virsprokuroru tika secināts, ka tik īsā laikā citu prokuroru uz sēdi nosūtīt nav iespējams.

Lietu paredzēts turpināt skatīt 4.septembrī plkst.10.

Kā liecina ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā, visiem četriem vīriešiem inkriminēts noziedzīgs nodarījums pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas - par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums.

Par šo noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu